Blogolj!

25 százalékkal nő a kutatási és fejlesztési tevékenységek állami támogatása

Kálovics Tibor

Palkovics László innovációs és technikai miniszter a hétvégén bejelentette, hogy jövőre 25 százalékkal emelik a kutatási és a fejlesztési tevékenység állami támogatását mivel a kormány szeretné növelni Magyarország szerepét az innováció területén.

Fotó: zaol.hu

Palkovics László  Zalaegerszegen, a megyei önkormányzat díszközgyűlésén. elmondott beszédében hangsúlyozta, hogy jelenleg a magyar az Európai Unió egyik legdinamikusabban bővülő gazdaságának számít. 2010 óta 30 százalékos növekedést sikerült elérni, idén a második félévben pedig 5,1 százalékkal nőtt a GDP.  Ez az EU-s átlag négyszeresének felel meg. 

A miniszter kitért arra, hogy a világ kihívásaira Magyarország az innovációval tud válaszolni. Említette, hogy Zalaegerszegen 45 milliárd forint támogatással épül egy járműipari tesztpálya, amely a város bekapcsolódását is jelenti a 4. ipari forradalomba. A beruházás szerinte nemcsak a technológiai újítások szempontjából fontos, hanem támogatja a közép- és felsőoktatási képzés korszerűsítését is és a területen tartja a jól képzett munkaerőt. 

Pál Attila a Zala Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy a megye stabil fejlődési pályára állt. Példaként hozta fel, hogy elkezdődött a Zalaegerszeget az M7-es autópályával összekötő gyorsforgalmi útszakaszok építése, készülnek a Zalaegerszeg-Lendva vasútvonal helyreállítását tartalmazó tervek, Sármelléken pilótaképző központ valósul meg, de említette a Nagykanizsát és környékét érintő Mura-programot is.  Kiemelte a kistelepülések intézményeinek modernizációját, valamint a megye felújított megye út- és kerékpárút-hálózatát is. 

Címkék: innováció
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/83635/pics/lead_800x600.jpg
innováció
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?