Blogolj!

Ingatlanpiac: egyre több az egymillió forint négyzetméterár felett értékesített ingatlan

Kálovics Tibor

A Duna House közleménye szerint az idei év első felében kétszeresére nőtt az egymillió forint négyzetméterár felett értékesített ingatlanok száma a tavalyi időszakhoz képest.

Fotó: otthonterkep.hu

A közleményben kitérnek arra, hogy a budapesti V., VI. ls VII. kerületeben vannak ilyen árkategóriájú ingatlanok, illetve ide tartoznak a  XIII. kerület újépítésű házai is a Duna-parton. A Duna House adatai alapján a budai oldalon elhelyezkedő ingatlanok közel fele 800 ezer forint feletti négyzetméteráron cserélt tulajdonost. Vidéken főként a Balatonfüreden, Siófokon és Debrecenben találhatóak gymillió forint feletti négyzetméteráron értékesített ingatlanok.

Benedikt Károlyt, a Duna House elemzési vezetője kifejtette, hogy a cég tranzakciós adatai alapján immáron 1,5 százaléka egymillió forint feletti négyzetméteráron cserél gazdát a magyarországi ingatlanoknak, míg a 800 ezer forint feletti ársávval együtt ez már a piac 7 százalékát teszi ki. 

A szakember arról is beszélt, hogy a prémiumkategóriás ingatlanok egyre jelentősebb kínálattal vannak jelen az ingatlanpiacon. Példaként a Duna House Prime kínálatát hozta fel amelyben kétszáz 100 millió forint feletti ingatlan van. A luxusingatlanok között található kastély, horgásztavas birtok, valamint egy 2 milliárd forintot érő szecessziós vadászkastély is. Utóbbi a legdrágább ingatlannak számít a jelenlegi kínálatban.

Címkék: ingatlanpiac
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/82332/pics/lead_800x600.jpg
ingatlanpiac
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?