25 év után ismét BL-főtáblás a Ferencváros!
A magyar bajnoknak egy gólnélküli döntetlen is elég volt a norvég Molde ellen ahhoz, hogy belépjen az álmok kapuján.
Blogolj!

2007 óta nem látott mértékű a lakáspiaci forgalom

Kálovics Tibor

Az ingatlan.com eheti előrejelzései szerint az idei évben 175 ezer adásvételre kerülhet sor a lakáspiacon és ilyen mértékű forgalomra több mint tíz éve nem volt példa. 

Fotó: ingatlan.com

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint szerint legutóbb 2007-ben cserélt gazdát több lakás, akkor az adásvételek száma meghaladta a 190 ezret is. A kimutatás szerint változást jelent, hogy Budapest súlya csökkent az ingatlanpiacon, a vidéki városok szerepe viszont nőtt. 

Tovább emelkedtek az árak az élénkülő kereslet miatt. Az ingatlan.com adatai szerint az idei első három hónapban a budapesti lakások átlagos négyzetméterára 636 ezer forint volt és ez 13 százalékkal magasabb mint 2018 ezen szakaszában. 

Az adatok alapján a megyei jogú városokban az első negyedévben a lakások illetve családi házak 15 százalékkal drágultak, míg a megyeszékhelyeken a KSH is 16 százalékos drágulást mutat. 

Csökkentek viszont az árak a községekben, a tavalyi első negyedévhez képest. Az ingatlan.com egyszázalékos, míg a KSH 2 százalékos árcsökkenést mért ezeken a településeken. 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/81811/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?