Blogolj!

Újabb négy megyére terjed ki a munkaerő-piaci reformprogram

Varga Mihály pénzügyminiszter a mai napon bejelentette, hogy a kormány Csongrádra, Békésre, Somogyra és Baranyára is kiterjeszti azt a reformprogramot amely a munkaügyi hivatalok hatékonyságát hivatott javítani.  

Fotó: promenad.hu

A pénzügyminiszter az MTi-nek nyilatkozva eredményesnek ítélte a tavaly augusztusban elindított programot, amely több mint 21 ezer embernek segített munkába állni a keleti régióban. A programnak köszönhetően az álláskeresők és közfoglalkozottak száma is csalakozott. 

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a magyar  kormány célja a magas munkaerő-keresleti igényt betölteni közfoglalkoztatottakkal, az inaktívakkal és álláskeresőkkel. A tárcavezető úgy véli, hogy az eddigi eredmények jól jelzik, hogy a vállalati kapcsolattartás erősítésével valamint hatékonyabb közvetítéssel nagyobb arányban lehet bevonni a munkaerő-piacra a rendelkezésre álló munkaerő-tartalékot. 

A miniszter összegzése szerint  Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyében a programnak köszönhetően duplájára nőtt a sikeres kiközvetítések száma az egy évvel korábbihoz képest. Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyékben pedig 80 százalékkal többen találtak munkát. A mostani bővítésnek köszönhetően már tíz megyében zajlik a program. 

Varga Mihály szerint a munkanélküliségi arány mellett egyre inkább csökken a tartós munkanélküliség időtartama is. Úgy véli, hogy ezt a reformprogram is segíti mivel, az ebben résztvevők 96 százaléka három hónapon belül már munkaviszonyban állt.

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a legfrissebb adatok szerint a munkanélküliségi ráta is fokozatosan csökken, már 3,4 százalékra süllyedt, ami a negyedik legalacsonyabb az Európai Unióban. Kiemelte, hogy az a cél, hogy ez a szint tovább csökkenjen és a teljes foglalkoztatottság tudjon megvalósulni. 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/75650/pics/lead_800x600.jpg
munkaerőpiac,reformok,Varga Mihály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?