Blogolj!

20 adót fog eltörölni a kormány a 2022-es választásig

Ragnar Volarus

A 2022-ig tartó kormányzati időszak végéig legalább harmadával csökkenhet az adók száma, tavaly még 60 adófajta volt érvényben, ebből a következő parlamenti választásig már csak 40 maradna meg. Izer Norbert, adópolitikáért felelős államtitkár elmondta, hogy a lépés célja az adócsökkentés és az adórendszer egyszerűsítése.

Fotó: PM

A magánszemélyeknek már szerencsére három éve gyakorlatilag nulla az adóadminisztráció, hiszen 2017 óta az adóhivatal készíti el ötmillió ember szja-bevallását. A cégeknél viszont ennél bonyolultabb a helyzet, és ezen szeretne segíteni ezekkel az intézkedésekkel a kormány. Lenne is min, hiszen 2017-es adatok szerint egy átlagos hazai társaságnak 277 órát kellett egy évben adóügyei elintézésére fordítania. Viszont 2021-től a vállalkozások legtöbb bevallását is már az adóhivatal végzi el a tervek szerint.

Jövőre a négyszázalékos természetbeni egészségbiztosítási járulék, a háromszázalékos pénzbeli egészségbiztosítási járulék és a másfél százalékos munkaerő-piaci járulék egy teherré olvad össze, így a tízszázalékos nyugdíjjárulékot mind egy számlára kell utalni. Az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) pedig megszűnik.

Az államtitkár kiemelte, hogy a tárca ősszel tájékoztató kampányt indít a teen­dőkről, az evásoknak a katát és a kivát ajánlják majd.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/74458/pics/lead_800x600.jpg
adócsökkentés,adópolitika,Adóreform,Pénzügyminisztérium
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?