Blogolj!

Újfent csalók próbálkoznak az adóhivatal nevében

Kálovics Tibor

Újabb megtévesztő email-el próbálnak meg pénzt kicsalni a gyanútlan ügyfelekből - hívja fel a figyelmet a Menedzsment Fórum cikke. A csalók az adóhivatal nevében próbálkoznak.

Fotó: mfor.hu

A csalók az alábbi levéllel próbálkoznak. Figyelmeztessük olvasóinakat, hogy amennyiben az alábbi szövegű email-t kapnak, semmiképp ne válaszoljanak rá és figyelmeztessék környezetüket is! A levelet természetesen változtatás nélkül közöljük. 

Tisztelt Ügyfelünk!

Az idén kifizetett összes adót az online ügyfelek számára ellenorizték. Az év végén jelentkezzen be az alábbi linkre, és hajtsa végre az alábbi lépéseket: Adja meg nevét, vezetéknevét és azonosítószámát, és erosítse meg e-mailjeit. Biztosítjuk, hogy jogod van az ebben az évben fizetett pénz visszaszerzésére Ellenorizze most Kérem jelentkezzen be az adóvisszatéritési oldalra,hogy visszaigényelheti az alapokat. Kiemelt figyelemre számíthatnak a virágot, koszorút és mécseseket árusítók. A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép megfelelo üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. Hírlevelünkre ne válaszoljon, a feladó e-mail címére ne írjon levelet, mert ezeket a rendszer nem tudja fogadni.

Szerencsére azonnal látható, hogy csalásról van szó. A magukat leleményesnek gondoló csalók ugyan egy NAV-hoz hasonló email-címet adtak meg, ám több hibát is vétettek. Egyrészt helyenként tegeződő stíusban szólítják meg a célpontot, másrészt ékezeteket sem használnak, ráadásul a NAV célzott ellenőrzései az eseménnyel kapcsolatban novemberben vannak és nem tavasz végén. 

Az adóhivatal figyelmezteti az ügyefeleket, hogy a csalók immáron nemcsak e-mail-ben, de sms-ben és telefonon is érdeklődhetnek. A levélben kapott link olyan oldalra vezet amelyen bizalmas adatokat kérnek, ezek segítségével pedig pénzt tudnak kicsalni.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/74206/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?