Blogolj!

A DK már minden ellen tiltakozik

Az EP-választás elvesztése – pardon, sikere – óriási közleményíró energiákat szabadított fel a Demokratikus Koalíció padsoraiban. Most éppen egy tavalyi törvény ellen tiltakoznak.

Azt mondják Gyurcsányék, hogy 

az adótörvények javasolt módosítása szerint a Magyarországon játszó külföldi labdarúgóknak a jövőben évi 500 millió forintos értékhatárig csak a minimálbér után kellene szja-t fizetniük. Emlékeztetett arra, hogy a magyar focistákra már érvényes ez a kedvezmény.

Szóval az Európai Egyesült Államokban gondolkodó Dobrev-párt különbséget tesz a magyar és a külföldi munkavállalók között – mindenesetre érdekes. A helyzet az, hogy a fenti szabályozás már egy ideje érvényben van – JÓ REGGELT!!! – és nem tesz különbséget Böde Dániel és mondjuk Cristiano Ronaldo között, vagyis amennyiben utóbbi igazol Paksra, akkor rá is vonatkozik ez a szabály. 

A DK kicsit keveri az osztogatás, a fosztogatással, mert a jelenlegi javaslat másról szólt, mint ami ellen tiltakoznak. Ez most egy olyan szabályozás, amely a nemzetközi sportszervezetek Magyarországon történő letelepedésének vonzóvá tétele érdekében tenné lehetővé, hogy a sportszervezet munkavállalói a jövedelmükre 250 millió forintos összeghatárig választhassák az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) szabályai szerint való adózást. Ez azt jelenti, hogy a minimálbér mértékéig ezek a munkavállalók is az általános szabályok szerint fizetnek szja-t és járulékokat, míg jövedelmük minimálbér feletti részére 250 millió forint összeghatárig 15 százalék ekho terheli őket. A javaslatban tehát nincs szó a külföldi labdarugók kedvezményezéséről.

Mondjuk mindent a DK sem találhat el. Ez esetben a kapufát sem sikerült, pedig az majdnem gól… 

1
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/74006/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-06-06 11:33:50
A DK (Debil Kretének pártja) mondandóját nem kell figyelembe venni. Ezek mind csak pótcselekvések.
Még mindig nem jöttek rá, hogy ezzel az idióta módszerrel nem mennek semmire !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?