Blogolj!

A magyar gazdaság erejét mutatja a gazdaságvédelmi akcióterv elfogadása

Fontos bejelentést tett Varga Mihály pénzügyminiszter múlt hét csütörtökön: a kormány elfogadott egy tizenhárom plusz egy pontból álló gazdasági akcióvédelmi tervet, amelynek főbb elemei az adózás egyszerűsítése, egyes adók kulcsának mérséklése, valamint különböző adók összevonása lesznek - a kormány célja ezzel nem más, mint az, hogy a magyar gazdaság továbbra is lendületben maradjon.

Egyszerűsíti az adózást a kormány gazdaságvédelmi akcióterve

Tizenhárom plusz egy pontból álló gazdaságvédelmi akciótervet fogadott el a kormány - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a csütörtöki Kormányinfón. Az akcióterv fő elemei az adózás egyszerűsítését, egyes adók kulcsának mérséklését, valamint különböző adók összevonását tartalmazzák, a kormány ezzel azt szeretné elérni, hogy a magyar gazdaság továbbra is lendületben maradjon.

https://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/gazdasagvedelmi-akcioterv

Kedden a kormányzat már be is nyújtotta a jövő évi költségvetést, amelynek az előzmények fényében nem meglepő módon az egyik hangsúlyos eleme a gazdaságvédelmi akcióterv forrásainak biztosítása lesz a családok támogatása mellett. A tények makacs dolgok, a számok pedig nem hazudnak - hogy sokszor használt, mégis helytálló közhelyeket puffogtassunk -, a magyar gazdaság teljesítményénél jelenleg senki nem tud jobbat felmutatni az Európai Unióban.

Az EU-tagállamok gazdaságára egyébként is jellemző, hogy az elmúlt években megtorpant a növekedésük - többek között Németországé - vagy vissza is esett, ennek fényében különösen nagy szó, hogy a magyar gazdaság 5,3%-kal tudott erősödni az idei első gazdasági negyedévben is - ez több mint a háromszorosa az uniós átlagnak. Pontosan ez teremt alapot a családvédelmi akcióterv és a gazdaságvédelmi akcióterv megvalósításához, amelynek pontjai a kormany.hu-n olvashatók.

Fotó: kormany.hu

Varga Mihály kedden azt is kiemelte, hogy az elmúlt tíz évben hozott intézkedéseknek köszönhetően előre láthatóan az államadósság jóval 70 százalék alá csökken 2020-ban - ez a szocialista kormányok idején bizony a 80 százalék fölötti értéket is elérte -, és a rendszerváltozás óta most lesz a legkisebb deficit a költségvetésben: mindössze egy százalékos hiánnyal számolnak, emellett ráadásul egy százalékos biztonsági tartalék is rendelkezésre áll majd. Csak összehasonlításképpen, a szocialista kormányzat idején előfordult olyan is, hogy a költségvetésben 5 százalék fölötti hiányt mértek.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta, a kormány jövőre is szigorú és fegyelmezett költségvetési politikát folytat majd, aminek köszönhetően 2020-ban 224 milliárd forinttal többet fordíthat a családok támogatására, a gazdaságvédelmi akcióterv révén pedig mintegy 500 milliárd forinttal segíti a gazdaság szereplőit.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/73948/pics/lead_800x600.jpg
gazdasági növekedés,gazdaságvédelmi akcióterv,Pénzügyminisztérium,Varga Mihály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?