Blogolj!

A vállalkozások állíthatják vissza a BKIK régi fényét

Dorogi László

A BKIK Ipari Tagozatának elnöke szerint a kamara legfontosabb feladata, hogy visszanyerje vállalkozói bizalmát, ugyanis csak velük együtt lehet ismét meghatározó szervezet.

A XVIII. kerületben folytatódott a BKIK Ipari Tagozata által szervezett, lassan már-már hagyományosnak nevezhető Kérdezz-Felelek reggeli-sorozat, ahol ezúttal is számos közérdekű téma került terítékre a finom étkek mellett.

Remek hangulat és igazán mosolygós társaság fogadta Zsabka Zsoltot, a BKIK Ipari Tagozatának elnökét, Erdődy Viktort, a XVIII. kerületi Tagcsoport elnökét és Ughy Attila kerületi polgármestert a Zila Kávéházban kedd reggel. Ez persze nem a véletlen műve, hiszen az Ipari Tagozat által szervezett Kérdezz-Felelek reggelik már igen komoly nívóval rendelkeznek a budapesti vállalkozások körében és a korábban megszokottakhoz képest mi sem változott - most is számos, fontos téma került terítékre.

Mai, digitális modern világunkban különösen fontos, hogy a BKIK összefogja a vállalkozói közösséget és egy olyan erővé változtassa, amelynek igenis komoly és erős a szava - hangsúlyozta bevezetőjében Zsabka Zsolt, aki ismertette, az elmúlt hónapokban számos komoly eredményt sikerült elérnie a kamarának a vállalkozások segítségével, elkezdődött például a fővárosi taxis piac megtisztítása, de sikerült a lakásáfa kérdésében is érvényesíteni az építőipar érdekeit.

Zsabka Zsolt kiemelte, az Ipari Tagozat rendkívüli figyelmet fordít az ipari digitalizáció kérdésére is, éppen ezért különböző oktatásokat tartanak ebben a témakörben, hiszen a következő 5-10 év versenyképességét az határozhatja meg, hogy most milyen szakembereket képeznek - ebben pedig kulcsszerepet kell vállalnia a BKIK-nak is. Az oktatás ügye egyébként is a kamara egyik legfontosabb ügye, s ahogy az ezen a reggelin is szóba került, nem szabad lebecsülni a tudás fontosságát.

A vállalkozók jelentős része ugyanis úgy vélekedik, hogy a kamara nem ad nekik semmit, ez viszont nem igaz. Ezt a gondolkodást kell megváltoztatni, hogy a vállalkozók ne zsíros üzletek tető alá hozását várják a BKIK-tól, sokkal inkább azt vegyék figyelembe, miből tudnak profitálni - többek között abból a tudásból, amit a Kamara ingyen biztosít - emelte ki Endrődy Viktor.

"Szerencsére eljutottunk egy olyan szintre, ahol a kamarai tagok nélkül már nem megy a továbblépés. Ezt az utat kell folytatnunk, hiszen egy olyan gazdasági közösség létrehozása a cél, amely erőt tud felmutatni, amely bele tud szólni a különböző törvények alkotási folyamatába. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara platformot kínál a vállalkozásoknak és továbbítani tudjak a fennálló problémákat a megfelelő szervekhez, ehhez viszont arra van szükség, hogy visszanyerje a vállalkozások bizalmát"

- hangsúlyozta az Ipari Tagozat elnöke.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/72161/pics/lead_800x600.jpg
BKIK,Ipari Tagozat,Zsabka Zsolt
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?