Blogolj!

Autóipari és egyetemi együttműködésről tárgyalt Kínában Palkovics László

Kálovics Tibor

Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter autóipari és egyetemi működésről szóló megbeszéléseket folytatott a kínai Csungkingben. 

Fotó: hirado.hu

A miniszter a mai napon részt vett a csungkingi magyar főkönzulátus és a Csungkingi Tudományos és Technológiai Hivatal által szervezet autóipari innovációs fórumon. A rendezvény során bemutatták a Magyar-Kínai Technológiai Transzfer Központ lehetőségeit, majd  több autóipari vállalat, továbbá helyi vezető szakmai intézetek és vállalatok képviselője tartott előadást az "okos autóipar" témakörében. 

Palkovics László a közmédiának adott nyilatkozatában elmondta, hogy a  magyar járműipar kutatás-fejlesztésének nagy része az elektronikusan irányított járműrendszerek fejlesztéséből áll. Kiemelte, hogy Magyarország ezen a területen jól halad. Példaként hozta fel a zalaegerszegi tesztpályát, ahol az elektromos és az önvezető autókat is lehet tesztelni. Véleménye szerint ez a kínai gyártóknak is hasznos lehet. 

A minisztert Szalay Zsolt, a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) gépjármű-technológia tanszékének vezetője is elkísérte, aki többek között egyetemi együttműködésről tárgyalt. 

Palkovics László részt vett a Magyar-Kínai Egyetemi Együttműködési Kerekasztalon is, ahol 16 egyetem és 11 más, oktatással összefüggő tevékenységet végző szervezet vett részt. 

A miniszter emlékeztetett, hogy 2014-ben a magyar miniszterelnök és a kínai elnök megegyezett abban, hogy Magyarországra hoznak egy kínai egyetemet. Ezt az oktatási intézményt a két állam közössen kívánja működtetni, ez egyedülálló Európában. 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/72061/pics/lead_800x600.jpg
Palkovics László
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?