Blogolj!

Célegyenesben a falusi csok – százmilliárd kerülhet a családokhoz

Pintér M. Lajos

A Magyar Falu Program soha nem látott léptékű támogatásokat irányoz elő a kistelepülések számára.

Illusztráció: MTI/Balázs Attila

A falusi csok részletszabályai egy-két héten belül megjelennek. Bár a program július elsején kezdődik, máris óriási az érdeklődés – nyilatkozta Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökséghez tartozó Modern Városok Program, valamint az újonnan indult Magyar Falu Program kormánybiztosa az Origón szombaton megjelent interjúban, melyet az MTI szemlézett.

Elmondta, a cél a lehető legszélesebb körben elérhetővé tenni a falusi családi otthonteremtési programot (csok), ugyanakkor kizárni a visszaéléseket. Becslések szerint a falusi csokkal 100 milliárd forint is kerülhet a kedvezményezett családokhoz – közölte a kormánybiztos.

A polgári kormány számára fontosak a vidéken élő emberek, ezért a Magyar Falu Program soha nem látott léptékű támogatásokat irányoz elő a kistelepülések számára. A kedvezményezetti kör alapját nem a települési jogállás, hanem a népességszám határozza meg, ezért a felső határ 5000 lakos. A települések 90 százaléka része a Magyar Falu Programnak, közel 2900 település. Ezek nagy részének csökken a népessége – fejtette ki.

Gyopáros Alpár rámutatott: a Magyar Falu Program a vidéki élet valamennyi területét érinti. Az alapkoncepciót tavaly ősszel fogadta el a kormány, majd decemberben hozott határozatot a vidéki úthálózat 50 milliárdos felújításáról, a helyi életminőséget javító, 18 célterületet magában foglaló, 75 milliárd forint értékű támogatási csomagról.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/71668/pics/lead_800x600.jpg
falusi csok,Magyar Falu Program,Modern Városok Program
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?