Blogolj!

Több mint 7000 tonna sonka fogy el az ünnepi időszakban

Kálovics Tibor

A  GfK Háztartáspanel adatainak alapján több mint 7800 tonnányi sonka és egyéb főtt-füstölt hús fogy a húsvéti időszakban. 

Fotó: ripost.hu

Mostisch Martina, a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) ügyvezető titkára az MTI-nek elmondta, hogy ebben a termékkategóriában a húsvéti időszakban átlagosan 2,6 kilogramm a fogyasztás. A felmérés alapján a lakosság egyre inkább a minőségre összpontosítanak a mennyiság helyett. 

A  GfK Háztartáspanel adatai  szerint a sonka valamint az egyéb főtt-füstölt hús átlagára az elmúlt húsvéti időszakhoz képest 97 forinttal növekedett jelenleg 1643 forint.) 

Az ügyvezető titkár az MTI-nek nyilatkozva kiemelte, hogy a húst csak olyan gyártótól, vagy forgalmazótól érdemes venni amelyben nem csalódott még. Kétes eredetű terméket, amelyek címkéin nincs feltüntetve a gyártó, ne vásároljanak valamint a termékek szavatossági idejének ellenőrzése különösen fontos. Mostisch Martina elmondta, hogy a címkén található információkra és az ovális állatorvosi pecsétre ( amely jelöli az üzemet, ahol az utolsó feldolgozási folyamat zajlott) szintén különösen figyelni kell. 

Címkék: sonka
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/71293/pics/lead_800x600.jpg
sonka
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?