Blogolj!

Növekednek a húsipari költségek, drágább lesz a hús

Dorogi László

Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke a Világgazdaságnak elmondta, annyival nőnek a húsipari cégek költségei, hogy kénytelenek árat emelni.

Fotó: Pixabay

A bérek 10 százalék fölött emelkednek az ágazatban, folyamatosan drágul az energia és a csomagolóanyaghoz is csak több pénzért lehet már hozzájutni, ez az oka annak, hogy az iparági szereplők a túlélésük érdekében kénytelenek árat emelni - magyarázta az elnök. Éder Tamás a fogyasztók és a kereskedelmi partnerek empátiáját és türelmét kérte az áremeléssel kapcsolatban.

Az áremelés hátterében elsősorban a Kínában pusztító sertéspestis állhat, amiért az ázsiai ország jóval nagyobb mértékű importra szorul a sertéshúsból, ezt pedig az európai piac is megérzi - az elmúlt időszakban 30 százalékkal emelkedett a sertéshús ára.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/71271/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?