Blogolj!

Idén is támogatják a családbarát munkahelyeket

Az idén is pályázhatnak családbarát munkahelyek kialakítására a kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint költségvetési szervek május 6-ig - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1-en.

fotó: emmi.hu

Beneda Attila azt mondta, a 77 millió forint keretösszegű kiírásra jelentkező cégek legfeljebb ötmillió forintos vissza nem térítendő támogatás kaphatnak. Hozzátette: a pályázaton a cégek már létező és még tervezett családbarát intézkedéseit és fejlesztéseit is díjazzák.

A pályázat összeköti a kormányzati filozófia két fő pillérét, a családok támogatását és a munkaalapú társadalom építését - hangoztatta.

Elmondta, a pályázat első kiírása óta nagyon sok jó gyakorlatot láttak. Szerinte a munkavállalói lojalitás is sokkal nagyobb a családbarát szempontokat figyelembe vevő cégeknél, ez pedig kifejezetten előnyös a munkaerő megtartásában.

A programban az elmúlt négy évben 188 családbarát munkahely címmel elismert pályázó közel 160 millió forint támogatásban részesült. A családbarát közgondolkodás és családbarát ország kategóriákban pedig 849 szervezet támogatása valósult meg 391 millió forintos összegben.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. május 6.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/71218/pics/lead_800x600.jpeg
Emberi Erőforrások Minisztáriuma,munkahely
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?