Blogolj!

Másfél milliárd forintból folytatódnak a gyermekétkeztetést segítő fejlesztések

Kálovics Tibor

Varga Mihály közölte az MTI-vel, hogy az idei évben is pályázhatnak a bölcsődei illetve óvodai konyhák megújítására az önkormányzatok. 

Fotó: makohirado.hu

A tárcavezető közölte, hogy a kormány 1,5 milliárd forintot különített el támogatásként arra, hogy a gyermekek korszerűbb környezetben kapjanak jobb minőségű és egészséges ételt. 

Varga Mihály kitért arra is, hogy a pályázat célja a támogatásnyújtás az önkormányzatoknak a gyermekétkeztetést szolgáló konyhák és étkezők rekonstrukciójához valamint azok kialakításhoz. 

A pályázat keretében különféle berendezések beszerzésére is lehetőség nyílik, ez az összeg azonban nem haladhatja meg az összberuházás 50 százalékát. Fontos, hogy korszerű, energiabarát fejlesztés valósuljon meg, amely a jövőbeli fenntartás költségeit csökkenti és környezetvédelmi szempontokat is szem előtt tart.  - emelte ki Varga Mihály. 

Az önkormányzatonként igénybe vehető összeg 40 millió forint lehet maximum, a településeknek ehhez azonban a költségvetésük teherbírása szerint önerőt kell biztosítaniuk. Ez alapján az állami hozzájárulás akár 95 százalék is lehet. 

A pályázati feltételek megtalálhatóak a kormányzati honlapon elérhető felhívásban.   A pályázatokat az ebr42 önkormányzati információs rendszeren keresztül a Magyar Államkincstárhoz kell benyújtani, legkésőbb 2019. június 20-ig, a vissza nem térítendő támogatásokat az önkormányzatok 2021. december 31-ig használhatják fel- 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/70909/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?