Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Szegedi étrend-kiegészítők tarolhatnak az USA-ban

Sokan esküsznek rá, hogy ha hosszú külföldi útra kell menni autóval, akkor éjszaka kell vezetni. Időhatékony, de igencsak fárasztó ez így, ugyanakkor egy szegedi cég találmánya nekik is segíthet. Ráadásul ez csak a felszín, ennél sokkal komolyabb dolgokkal is foglalkozik a vállalkozás. 

Dr. Lehota Tamás a Pharmacoidea vezetője (Fotó: lokal.hu)

A Pharmacoidea Kft. által készített és forgalmazott Night Rider, ahogy a nevéből is kiderül az éjszakai sofőrök fő étrend-kiegészítője lehet. A készítmény sokkal egészségesebb, mint az energiaitalok, vagy akár a kávé. A családi vállalkozás profiljában emellett szerepel még olyan készítmény is, amely jó hatással van az immunkrendszerre, a keringésre és az anyagcserére is, s a vállalkozás súlyos betegségek kezelésére is keresi a megoldást. 

  A cég korábban már bekerült az EU legnagyobb gyógyszerkutatási programjába is, amelynek fő célja a gyógyszerek hatékonyságának növelése. Ennek keretében is foglalkozik a Pharmacoidea az Alzheimer-kór kezeléséhez szükséges szerek kifejlesztésével. 

  Most fejezünk be Európa vezető Alzheimer-kutatóival egy komplex gyógyszerfejlesztési programot, és bár kétségtelenül vannak előrelépések, egy alapvető problémán nem tudunk felülkerekedni: mire a tünetek jelentkeznek, a beteg agya már leépül, az idegsejtek elpusztultak. Egy kollégám találóan úgy fogalmazott, hogy az Alzheimert gyógyító orvosok munkája olyan, mint a tűzoltóké, akiket egy leégett házhoz hívnak: amikor az idegrendszer leépült, már nincs mit tenni, azt nem lehet újrateremteni.

  – nyilatkozta a portfolio.hu-nak Lehota Tamás, a cég vezetője. 

  A Pahrmacoidea ráadásul nem azért dolgozik, hogy publikációkban leírja, hogy milyen hatással lehetnek a felfedezett szerek az emberi szervezetre, a betegségekre, hanem az elsődleges cél, hogy a boltokba kerüljenek az általuk kifejlesztett gyógyszerek, de ez egy igencsak drága folyamat. 

  Az anyagi korlátokra tekintettel gyógyszert nem tudunk önállóan fejleszteni, mert ahhoz óriási tőkére van szükség. Fokozatosan felépítettünk egy étrend-kiegészítő termékcsaládot, aminek a bevételéből tudtuk finanszírozni a cég működését. Ennek a növekedésével egyre feljebb tudunk menni, egyre nagyobbat tudunk álmodni. Nem az a célom, hogy egész életemben csak étrend-kiegészítőket gyártsak, de ez egy jó eszköz volt arra, hogy a céget egy saját termékportfólióval és gyógyszergyári jellegű, erőteljes kutatás-fejlesztés mellett egy saját termékcsaláddal is rendelkező céggé tudjam fejleszteni.

  És ez az, ami felkeltette a tengerentúli befektetők érdeklődését. A már említett Nigh Rider is kell az amerikaiaknak, s mivel a Pharmacoidea megfelelt a bonyolult előírásoknak akár már idén is kaphatóak lehetnek az Egyesült Államokban a szegedi gyártású étrend-kiegészítők. 

  https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/70637/pics/lead_800x600.jpg
   
  Feliratkozás blogértesítőre

  Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

  Feliratkozom

  Hozzászólások

  Ezeket a cikkeket olvastad már?