Blogolj!

Erősödhetnek a magyar és hongkongi gazdasági kapcsolatok

Kálovics Tibor

Edward Yau Tang-wah Hongkong Különleges Közigazgatási Régió kormányának kereskedelemért és gazdaságfejlesztésért felelős minisztere csütörtökön a budapesti sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy Hongkong és Magyarország erősíteni kívánja kétoldalú gazdasági kapcsolatait. 

Fotó: hirtv.hu

Csütörtökön érkezett kétnapos üzleti látogatásra a Hongkongi Kereskedelem Fejlesztési Tanács (HKTDC) üzleti delegációja Edward Yau Tang-wah vezetésével. 

A hongkongi delegáció a  Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium vezető tisztségviselőivel  tart találkozót, valamint több pénzügyi intézményt, befektető céget illetve magyarországi vállalatot is felkeres a befektetési lehetőségekkel kapcsolatban. 

Edward Yau Tang-wah szerint hazánk Hongkong fontos partnere a régióban ezt jelzi az is, hogy a külkereskedelmi kapcsolat volumene egy évvel ezelőtt megduplázódott de ezt a kapcsolatot még szorosabbá akarják fűzni. 

Magyarország Hongkong harmincadik legnagyobb kereskedelmi partnerének számít, az elmúlt évben a kétoldalú kereskedelmi forgalom 2,319 milliárd amerikai dollárt tett ki, ez 13,2 százalékos növekedésnek felel meg. 

A delegációt vezető miniszter kifejtette, hogy a küldöttség, amelynek tagjai a pénzügyi szektorban, az infrastruktúra-fejlesztésben érdekelt üzleti vezetőkből és start-up cégek tulajdonosaiból állnak a két nap során Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, valamint Gion Gáborral, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkárával szakpolitikai és fejlesztési kérdésekről, valamint a magyarországi üzleti lehetőségekről tárgyal valamint a Magyar Nemzeti Bankba is ellátogat. 

A delegáció tagjai a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) szakembereivel is tárgyalnak valamint  a Johnson Electric Magyarország Kft.-hez és a Rail Cargo Terminal-BILK kombinált fuvarozási terminálra is ellátogatnak. 

A látogatások alkalmával ismerkednek a magyarországi befektetési környezettel, valamint azzal, hogy a logisztikai infrastruktúrában milyen lehetőségek vannak.   

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/70526/pics/lead_800x600.jpg
virágzó gazdasági kapcsolat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?