Blogolj!

Tíz százalékkal nőtt a Varga Pincészet árbevétele

Kálovics Tibor

A Varga Pincészet tulajdonosa tájékoztatta az MTI-t, hogy a cég az előző évben tíz százalékkal növelte az árbevételét valamint két rangos nemzetközi megmérettetésen is sikerrel szerepelt.

Fotó: badacsony.hu

Varga Péter a nyilatkozatában kitért arra, hogy a társaság 2018-as nettó árbevétele 400 millió forinttal haladta meg az egy évvel korábbit és megközelítette az 5 milliárd forintot. A Varga Pincészet nyeresége a számítások alapján 277 millió forint volt az előző évben. 

Kiemelte, hogy a cég tavaly közel félmilliárd forint értékű beruházást is végre hajtott és 14,5 milliónál több palack bort is értékesített.

A cégvezető elmondása szerint 2019 első hetei szakmailag is kiemelkedőek voltak mivel a a párizsi Vinales Internationales-on és a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet (OIV) legnagyobb borversenyén, a berlini Wine Trophyn - termékeivel összesen 9 aranyérmet szerzet a Varga Pincészet. 

Az 1993-ban alapított Varga Pincészet Kft. mintegy 200 hektárnyi szőlőültetvényen gazdálkodik, amelyek nagy része (125 hektár) Badacsony közelében található. A cég több mint tíz éve a legtöbb palackos bort értékesítési hazánkban. 

Címkék: bor, mezőgazdaság
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/70333/pics/lead_800x600.jpg
bor,mezőgazdaság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?