Blogolj!

Idegenforgalmi jelölést kapott a Velencei tó körüli borvidék

A Velencei-tó Körzeti Hegyközség a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatóságának együttműködésével összesen tizenöt darab idegenforgalmi tájékoztató táblát állított a Velencei-tó körüli közutak bevezető szakaszaira- tudosít az Agrotrend.hu 

fotó: agrotrend.hu

A "barna táblák" az Etyek-Budai borvidék déli hegyközségének területeit jelölik. A táblákat Dobos Ferenc hegyközségi elnök és L. Simon László országgyűlési képviselő kezdeményezésére állították a Velencei-tó Körzeti hegyközség finanszírozásából.

Az összesen tizenöt helyszínen telepített táblákon "Etyek-Budai borvidék – Velencei-tó körzeti hegyközség" felirat hirdeti az Észak-dunántúli borrégió legkeletibb borvidékének déli hegyközségét, jelentősen növelve ezzel a térség turisztikai desztinációs értékét.

A táblák a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatóságának együttműködésével kerültek végleges helyükre. Az újonnan kihelyezett táblákkal a hegyközségbe látogatók a Velencei-tó környéki bevezető útszakaszokon találkozhatnak, többek között

  • a Kápolnásnyék-Vereb-Lovasberény,
  • Velence-Csákvár-Tata és a Kápolnásnyék-Pákozd összekötő utakon három ponton,
  • továbbá a 7-es főút mentén két helyszínen is.

További táblákat helyeztek még el

  • a Seregélyes-Pákozd,
  • Szabadegyháza-Agárd és az Adony-Velence összekötő utakon,
  • valamint az M7-es autópálya pákozdi pihenőjénél.

Országszerte több helyütt jelölik "barna táblák" a borvidékeket, és a hatályos útügyi előírás külön szabványt alkalmaz a borutak – és ezen belül is a borutakon található pincészetek – jelölésére.

Mindezek ellenére hazánkban még mindig nem általánosan elterjedt gyakorlat a borvidékek közutakon történő idegenforgalmi jelzése, az pedig országszerte is egyedülálló, hogy a táblák egy hegyközséget önállóan jelezzenek.

Ebből a szempontból példaértékű a hegyközség kezdeményezése, mely így nemcsak a méltán ismert és elismert Etyek-Budai borvidéket hirdeti, hanem annak déli szőlőterületét, a Velencei-tó Körzeti Hegyközséget is felhelyezi hazánk borturisztikai térképére.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/69762/pics/lead_800x600.jpeg
idegenforgalmi tájékoztató,Velencei-tó Körzeti Hegyközség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?