Blogolj!

Ezek a 2019-es hiányszakmák

Ragnar Volarus

Nyilvánosságra hozták a 2019/2020-as tanév hiányszakmáinak listáját. 

Fotó: Pixabay

A 2018/2019-es tanévre vonatkozó listát a Magyar Közlöny hozta le. Nagyon hasznos lehet ez a lista azoknak, akik szakgimnáziumban vagy szakközépiskolában szeretnék majd folytatni tanulmányaikat. Mert nem elhanyagolható tény, hogy azok akik a listán szereplő szakmák közül választanak, ösztöndíjat kaphatnak, de az OKJ-s képzéseket kereső felnőtteknek is segíthet, ezekkel a végzettségekkel ugyanis rövid idő alatt szinte biztosan munkát találhatnak.

Nem tudod milyen szakmát válassz? Segítünk!

Manapság már rég nem állja meg helyét az az állítás, hogy a munka világában való boldoguláshoz egyetemi diplomára van szükségünk, sőt! Nagyon is sok olyan keresett szakma létezik, ahol elképesztően nagy a munkaerőhiány, márpedig a jó szakemberekre mindig mindenhol szükség van.

A fővárosban ezekből a szakemberekből van hiány:

ács, ápoló, asztalos, autószerelő, autóbuszvezető, bádogos, burkoló, cukrász, elektronikai műszerész, festő, fodrász, gépgyártástechnológiai technikus, gyakorló ápoló, gyógyszerkészítmény-gyártó, hegesztő, húsiparitermék-gyártó, ipari gépész, karosszérialakatos, kőműves, mezőgazdasági gépész, lovász, műszaki informatikus, pék-cukrász, szakács, villanyszerelő.

Ha a teljes listára kíváncsi, tudnio szeretné, hogy az ön lakóhelye környékén mik a hiányszakmák, kattintson ide.

Címkék: munkaerőhiány
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/69620/pics/lead_800x600.jpg
munkaerőhiány
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?