Blogolj!

A családtámogatási akcióterv felpörgeti a gazdaságot

Pintér M. Lajos

A közgazdász szerint az építőipart és a lakáspiacot a családi otthonteremtési kedvezmény kibővítése, valamint a gyermekvállalást támogató szabad felhasználású hitel is erősíti.

Illusztráció: pixabay.com

A Századvég közgazdásza szerint Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi évértékelő beszédében bejelentett támogatásoknak erős demográfiai céljuk van, de gazdaságélénkítő lépések is szerepelnek közöttük.

Regős Gábor az M1-en azt mondta, a nagyszülői gyed, a bölcsődei férőhelyek számának bővítése és a négygyerekes nők szja-mentessége a munkaerőpiacra lesz hatással, mert ezek a nők foglalkoztatottságát kívánják emelni. Jelenleg ugyanis az egy- vagy kétgyermekes anyukák hetven, a háromgyermekes anyukák ötven százaléka dolgozik – magyarázta az MTI tudósítása szerint.

Az építőipart és a lakáspiacot a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kibővítése, valamint a gyermekvállalást támogató szabad felhasználású hitel erősíti. A nagycsaládosok autóvásárlási programja pedig a belső keresletet javíthatja – húzta alá a közgazdász.

Sosem látott családtámogatási döntéseket jelentett be Orbán Viktor

A Várkert Bazárban tartotta meg szokásos évértékelő beszédét Orbán Viktor vasárnap délután. A miniszterelnök hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be, de alaposan odapörkölt a bevándorláspárti ellenzéknek is. Vegyük sorra a miniszterelnök beszédének leglényegesebb pontjait: Orbán Viktor beszédében rávilágított, mély összefügés húzódik meg a politika és a gazdaság között, ezért a kiugró eredmények sosem a vakszerencsének köszönhetők.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/68793/pics/lead_800x600.jpg
családtámogatás,CSOK,építőipar,gazdaság,lakásépítés,lakáspiac
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?