Blogolj!

Pályaorientáció a Kamara segítségével

A Budapesti Gazdasági SZC Békésy György Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulóinak egy álmos hétfői reggelen izgalmas programot rendeztek: a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében egy pályaorientációs és pályamegerősítési nap várt rájuk.

Az intézmény és a Kamara célja az volt, hogy a diákok első kézből, a XVII. kerület legnagyobb kereskedelmi és turisztikai munkáltatóitól kaphassanak naprakész képet hazánk munkaerőpiacáról.

„A mai napon rendkívül hasznos tanácsokkal, életpályákkal és karrierlehetőségekkel találkozhattok. Kívánom nektek, hogy minél többet profitáljatok az első kézből kapott információkból” – mondta megnyitóbeszédében Dr. Nagyné Walzer Mária intézményvezető.

Fohsz Tivadar alpolgármester kiemelte, hogy az önkormányzat fenntartóként már nem vesz részt az iskolák életében, de kiemelt partnerként kezelik azokat.

„A városvezetés elkötelezett híve annak, hogy minél több munkahelyet teremtsünk a kerület határain belül. Szeretnénk, ha a rákosmentiek közül minél kevesebben kényszerülnének ingázásra” – tette hozzá az alpolgármester, aki komoly előrelépést, a XVII. kerületben működő cégek számának növekedését várja a következő években.

Dr. Gorondy-Novák Judit, a BKIK főtitkára az élethosszig tartó tanulás fontosságáról beszélt, s azokról a növekvő kihívásokról, amely a hamarosan munka világába lépő fiatalokra vár. A Kereskedelmi Tagozat elnöke, Szatmáry-Jähl Angéla arra biztatta a fiatalokat, hogy igyekezzenek megtalálni azt a munkát, amelyben örömüket lelik, szeretnek, ugyanakkor megélhetést is biztosíthat számukra.

Dr. Varga Zoltán, a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum főigazgatója pedig azt emelte ki, hogy a pályaorientációs programsorozaton helyben, iskolai körülmények között nyílik lehetőség arra, hogy a jövő munkavállalói találkozhassanak a legnagyobb munkaadók képviselőivel.

A megnyitó beszédeket követően az osztálytermekben folytatódtak az előadások. A BKIK részéről Quitt László pályaorientációs tanácsadó és Dr. Elnour Abd Alla Szilveszter felnőttképzési vezető mellett a Kempinski Hotel Corvinus, az Auchan, a DM és a CBA szakembereivel is találkozhattak a diákok.

A program része volt egy ingyenes szemvizsgálat is. Akinek a vizsgálat alapján szemüvegre volt szüksége, az a BKIK és a Magyar Látszerész Szövetség együttműködésének köszönhetően kedvezményesen hozzá is juthatott.

Címkék: BKIK, munkaerőpiac
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/68208/pics/lead_800x600.jpg
BKIK,munkaerőpiac
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?