Blogolj!

Több mint 10 000 magyar kezdett bele az ECDL-programba

Kálovics Tibor

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) beszámolójából kiderült, hogy 2018-ban több mint tízezer ember köztük közel 7500 diák kezdett bele az egységes, európai számítógép-használói jogosítvány megszerzésébe.

Fotó: njszt.hu

A társaság közleménye szerint az EU által is támogatott ECDL-jogosítványt jelenleg a világ 150 országában ismerik el. Mióta 1997-ben Magyarországon meghonosodott az ECDL azóta közel 500 ezer honfitársunk vett részt a programban. A csatlakozók legnagyobb részét a 18 év alattiak tették ki.

Jelenleg országszerte mintegy 200 vizsgaközpontban lehet ilyen jellegű vizsgát tenni, aki részt vesz a programban az bármelyik akkreditált vizsgaközpontban jelentkezhet. A képzés moduláris rendszerű, tananyaga teljes mértékben egyenértékű a DigComp 2018-cal, a digitális kompetenciák legaktuálisabb európai uniós referenciakeretével.

A közlemény kitér arra, hogy a magyarországi ECDL-bizonyítványok külföldön is érvényesnek számítanak, valamint, hogy Magyarország díjazásra került két kategóriában ( IT-biztonság és az IKT Pedagógusoknak modulok kifejlesztése) az ECD Alapítványtól. 

lföldi István, az NJSZT ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy a magyar ECDL oktatási anyagok várhatóan 2019 elején tudatos, biztonságos közösségimédia-használati modullal fognak bővülni. 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/67556/pics/lead_800x600.jpg
digitális kompetenciák,digitális szakképzés,digitalizáció
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?