Blogolj!

Ecuador Budapesten

Január 8-án ecuadori gazdasági és üzleti delegáció látogatott a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarába. A küldöttséget Vinicio Montalvo Buitron ex-miniszter, Francisco Velasco Logrono kormányzati fejlesztésekért is felelős üzletember és Eliana Montalvo úrhölgy alkotta. A delegációt magyar részről Keszthelyi Péter, a BKIK Nemzetközi Kollégiumának alelnöke és dr. Sztranyák József, a kamara alelnöke, dél-amerikai üzleti kapcsolatokért felelős kamarai tanácsos fogadta.

A megbeszélésen elhangzottak szerint a felek komoly jövőbeni lehetőséget látnak a két kis ország „kapuszerepének” erősítésében Dél-Amerika és Európa piacai felé, amelynek érdekében vegyes vállalatok alapítására is sor kerülhet mindkét országban. Nagy potenciált látnak továbbá az innovatív technológiákban, különös tekintettel a víz- és környezetvédelem területén, de ecuadori részről komoly az érdeklődés az élelmiszer-feldolgozás, a gyógyászati segédeszközök és a kozmetikai ipar iránt is. Prioritási terület lehetne a jövőben egy közös – akár ecuadori tőkebehozatallal is támogatott – kikötőfejlesztés, valamint a hajóipar fejlesztése. Érdeklődés mutatkozott egy budapesti központi kereskedelmi kikötő és idegenforgalmi központ kiépítésében, valamint Budapest déli részén egy komoly dunai kikötő fejlesztés iránt is.

Mindkét fél számára fontos, hogy magyar és ecuadori vállalkozók egyaránt új piacot találjanak, és egymást segítve közösen lépjenek a dél-amerikai és az európai piacra. Ecuador számára a BKIK fontos partner, és a jövőben egyre szélesebb területen szeretnék kiépíteni az üzleti kapcsolatokat, továbbá örömmel vennék magyar üzletemberek mielőbbi látogatását Ecuadorban, amelyre hamarosan előkészítő javaslatot is küldenek.

Címkék: BKIK, ecuador
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/68210/pics/lead_800x600.jpg
BKIK,ecuador
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?