Blogolj!

Megérkezett a kék-sárga kárbejelentő mobilapplikációja

A jövőben egyszerűbb lesz a kárbejelentés, és akár hetekkel rövidülhet a ügyintézés, ugyanis elkészült az E-kárbejelentő nevű mobilapp- jelentette be a Magyar Biztosítók Szövetsége. Ezentúl a hagyományos kék-sárga kárbejelentő töltögetése helyett már egyszerűen egy mobillal is megoldható a baleset bejelentése és a kárügyintézés.

fotó: logisztika.com

A jövőben elegendő lesz ha a sofőrök egyszerűen letöltik mobiltelefonjukra a kárbejelentő alkalmazást és így a balesetnél nem szükséges a kárbejelentő formanyomtatvánnyal vesződni. 

A MABISZ bejelentése alapján, az app Android, és IOS formában is elérhető, az ekar.hu oldalon keresztül vagy közvetlenül az alkalmazásboltokból letölthető.

Az ügynitézés menetében is segítséget nyújt az alkalmazás. Az app lépésenként végigvezet a szükséges adatok megadásán. Az így kitöltött baleseti bejelentől, mindkét érintett fél emailben kap másolatot pdf formátumban. A tervek szerint az email elküldésével egyidőben a rendszer az érintett biztosító felé is jelzést küld és továbbítja a szükséges adatokat. A kárbejelentést a felek  közösen a telefonok párosításával vagy egyetlen készülésről is intézhetik.

Az egész kárrendezési folyamat digitalizációjának is lökés adhat az E-kárbejelentő, amely a MABISZ és az érintett 13 tagbiztosító teljes összefogásával valósulhatott meg.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/67303/pics/lead_800x600.jpg
kárbejelentés,MABISZ,mobil app
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?