Blogolj!

Növekvő foglalkoztatás és erősödő innováció

A negyedik negyedév kulcstémái a foglalkoztatás alakulása és az építőipar szárnyalása voltak, de a Blogstar kiemelt figyelemmel kísérte a BKIK körüli történéseket is.

A munka világa

A negyedév egyik fő gazdasági témája a foglalkoztatottság és a munkaerőhiány alakulása volt, és erről természetesen a Blogstar sem maradt le. Beszámoltunk a történelmi csúcsot elérő foglalkoztatásról, a munkaerőhiányról, a béremelkedésről és hatásairól, a közfoglalkoztatottak elhelyezkedésének támogatásáról és a munka törvénykönyvének változásáról. Különösen nagy érdeklődés övezte a minimálbér körüli vitáról szóló írásokat.

Dübörög az építőipar

A gazdaság növekedésének egyik húzóereje az építőipar volt. Számos cikk jelent meg a lakáshelyzetről, beleértve a kedvezményes áfa-kulcs fennmaradását, a lakástakarékpénztári rendszer átalakítását, az állami bérlakásprogram szükségességét, a kereslet kisebb lakások felé tolódását, valamint az otthonteremtési támogatások kiterjedtségét , a fix kamatozású hitelek terjedését és a Nemzeti Eszközkezelő által átvett lakások visszavásárolhatóságát is.

Breaking

A negyedév kiemelkedő, nagy érdeklődést kiváltó hírei voltak Princz Gábor nekrológja, a nagybankok államháztartásokat megkárosító csalássorozatáról szóló írás és az egészségügyi dolgozók november végén bejelentett radikális béremelése.

A BKIK évszaka

A Blogstar szorosan követte a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamra körüli történéseket: cikksorozatban ismertettük a kamarai szolgáltatásokat; a Kamarai Napokat a volt elnökökről szóló portrésorozattal vezettük fel; beszámoltunk a rendezvényekről, a küldöttgyűlésről, az elnök lemondásáról és az ügyvivő kinevezéséről; valamint a kamara különböző gazdasági kérdésekben kifejtett álláspontjáról is. Emellett bemutattuk a különböző európai országokban működő társszerveket is. Részben a BKIK érdeme volt az is, hogy egyelőre nem változott a műanyag csomagolóanyagok után fizetendő termékdíj.

Elektromos autóktól a buszokig

A Smarturbanon kifutott az E-mobi-tartalom, de továbbra is beszámoltunk a hazai elektromosjármű-értékesítés bővüléséről, az újra elérhető vásárlási támogatásról, a magyar tervekről az összekapcsolt közlekedésben, valamint – olvasóink nagy örömére – az Ikarus kínai kooperációs terveiről, melynek keretében elektromos buszokat gyártanának.

Startupok: BVK és MSC

A startupok világában kiemelt figyelemmel követtük a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány rendezvényeit és az általuk támogatott cégek külföldi megjelenéseit, a BVK elismerését; a Mesterséges Intelligencia Koalícióval kapcsolatos híreket; illetve a hazai és külföldi, magyar kötődésű startupok sikersztorijait. Figyelemmel követtük továbbá a Millenáris Startup Campus körül zajló eseményeket is, különös tekintettel a nagyvállalatok által nyújtott mentorszolgáltatásra.

 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/66833/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?