Blogolj!

A megye jogú városok 150 milliárd forintot hívtak le a Modern városok programból

Kálovics Tibor

A Miniszterelnökség közölte, hogy a megye jogú városok az idei évben 150 milliárd forintot hívtak le a Modern városok programból. 

Fotó: szekesfehervar.hu

A közlemény szerint a Miniszterelnökség december 28-án a Modern városok program keretében megvalósuló fejlesztéséről összesen több mint 37 milliárd forint értékben adott ki támogatói okiratot. A kedvezményezett városok még 2018-ban megkapják a forrástömeget amelyet igényeltek, és ez a 2018-ban a projektek ütemezéséhez illeszkedően majdnem 14 milliárd forintot jelent. 

A közlemény arra is kitér, hogy a december 28-i projektek amelyek kilenc várost érintenek, az évre meghatározott keretet (150 milliárd forint) teljes mértékben lekötötték. 

Gyopáros Alpár kormánybiztos szerint a Modern városok program Magyarország legnagyobb vidékfejlesztési programja és amelynek köszönhetően a megyejogú városok közel ezermilliárd forint támogatáshoz jutottak. 

Gopáros Alpár közlése szerint az év végi döntéssel Debrecen, Tatabánya, Kaposvár, Miskolc, Győr, Szolnok, Érd, Békéscsaba és Szeged kapott támogatói értesítést és 2019-ben pedig tovább folytatódnak a fejlesztések.Jelenleg 135 milliárd forinttal tervezhetnek a megyei jogú városok, a projektek és fejlesztését megvalósítását illetően. 

A közlemény szerint az uniós támogatásokkal valamint a nagy közútfejlesztésekkel együtt több mint 260 projekt számára elérhető az 1500 milliárd forintot a támogatások összege, a Modern városok program összköltségvetése pedig 3750 milliárd forint is lehet. 

A Miniszterelnökség kitért arra, hogy ezek a régiós fejlesztések hazánk és a magyar állampolgárok érdekeit is szolgálják és a Magyar falu programmal kiegészülve akár egy évszázadra is megalapozhatják majd a vidéken élő magyar emberek életszínvonalának javulását. 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/66982/pics/lead_800x600.jpg
Modern Városok Program
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?