Blogolj!

Célt ért a taxisok hangja, megnyitott a Millenáris Startup Campus

A második gazdasági negyedév középpontjában kétséget kizáróan a taxisok tarifájának emelése állt, amelyet hosszas előkészítési munka előzött meg, amelynek végén célt ért a szakma hangja.

Semmit nem adnak ingyen

Még a húsvéti ünnepek előtt hívott össze szakmai kerekasztal beszélgetést dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, melyen a taxi-társaságok képviselői, taxisofőrök, valamint a szakmai érdekképviseleti szervezetei, a BKIK Ipari Tagozatának, a Budapest Közútnak és a BKK képviselői is részt vettek, a megbeszélés eredményeként pedig benyújtották a tarifa emeléséről szóló javaslatukat a fővárosi közgyűlésnek. A Blogstar persze arra is kíváncsi volt, mi áll ennek az egésznek a hátterében, április végére pedig a közgyűlés el is fogadta a javaslatot.

Családok éve

A reáljövedelmek folyamatos emelkedése és a Családi Otthonteremtési Kedvezmény sikere meghozta kedvező hatását. Az első gazdasági negyedévben soha nem látott mértékben, éves összevetésben 65 százalékkal bővült a használatba vett új lakások száma, ami közel 3400 új otthont jelent - írtuk meg májusban. Orbán Viktor miniszterelnök május elején úgy fogalmazott, a továbbiakban még inkább családközpontú, demográfiai alapú kormányzásra törekszenek, az édesanyák pedig a korábbiaknál is több segítséget kapnak

Startupok, előre!

Május végén számoltunk be arról, hogy fontos bejelentést tett Major Gábor, az IVSZ főtitkára: július végén megkezdi működését a Millenárison a vadonatúj startup campus. Az építkezés sokáig bosszanthatta a fővárosiakat, de rövid idő elteltével ők is és a vállalkozások is nagy izgalommal várták a campus megnyitását. Júniusban aztán mi magunk is meggyőződhettünk arról, minden rendben van a kortárs dizájntól sem mentes Millenáris Campus körül, amely előbb béta tesztelésen esett át, majd a vállalkozások is birtokba vehették.

A munka gyümölcse

Varga Mihály pénzügyminiszter júniusban jelentette be, hogy csökken a munkaadók által fizetett járulék mértéke, ami már csak 17,5 százalék lesz jövőre. Júliustól került bevezetésre az Online Számla rendszer, amely a cégek számára gyorsabbá és könnyebbé tette a számlaadatok beküldését. Jó hírekből persze sosem elég, május végén hosszú idő után újra közvetlen repülőjárat indult Budapestről az Egyesült Államokba, Brüsszelben pedig hazánk fia lett az év legkiválóbb innovátora.

1
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/66830/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
éva 2018-12-28 18:53:25
Sajnos, az én tapasztalatom, hogy nem csak a tarifát emelik, hanem a becsapás több ezer forinttal-i eseteket is!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?