Blogolj!

Orbán Viktor: Magyarország megindult felfelé

Orbán Viktor miniszterelnök beszélt az a következő év feladatairól, a kormányfő szerint komoly téteje van a jövő évi választásoknak:

Lesznek választások 2019-ben, de a mi horizontunk, 2030. Nyolv év közös munkájának eredményeképpen új korszak előtt állunk, és hiszek abban, hogy a nemcsak megindultunk, de méeg is érkeztünk.

A napokban tartott ellenzéki tüntetésekkel kapcsolatban Orbán Viktor azt emelte ki:

a politika olyan világ, ahol akár karácsony estéjén is dúlhatnak a küzdelmek, a tüntetések is hozzátartoznak a demokrácia mindennapjaihoz. Az erőszak, a rombolás, a vandalizmus viszont nincs rendben.

A miniszterelnök szerint a helyzet könnyen átlátható: a kormány képviseli a munkát, az otthont, a családot, a biztonságot, ezzel szemben áll az ellenzék politikája, amely egyszer már tönkretette Magyarországot. Az egyik oldalon az országot megvédeni akaró nyugodt erő, a másikon pedig az agresszió, az erőszak, a bevándorlás támogatása és az adóemelések.

A magyar ellenzéket eszközkét használtják. Soros György és hálozatai nem tűrik el, hogy Közép-Európa kimaradjon az ő nagy társadalomalakító kísérletükből.

Ebben a küzdelemben lesz fontos mérföldkő az európai parlamenti választás, ekkor mérik össze az erejüket a keresztény Európát védelmező, illetve a bevándorláspárti politikai erők. Ismét kialakul az a történelmi helyzet, hogy Magyarország nemcsak önmagáért, hanem egyben a keresztény Európáért is küzd" – jelentette ki Orbán Viktor.

A magyar kormány mindent megtesz a családok megerősítéséért – mondta Orbán Viktor, mert "hisszük, hogy a magyar történelem folytatásának az esélye, azaz a nemzet jövője a családokban van". Úgy fogalmazott: "Mi, magyarok csak magunkra számíthatunk. Ezért meghirdettük a családokról szóló nemzeti konzultációt. Ezt tartom a legkomolyabb ügynek a mai magyar politika napirendjén."

A válság lehetőségére mindig számolni kell a kormányfő szerint:

"Nem dughatjuk homokba a fejünket."

Szerinte létező kérdés, hogy a magyar gazdasági sikerek fenntarthatók lesznek-e egy európai vagy világméretű gazdasági válság idején. Emlékeztetett 2008-ra, amikor Magyarország "az elsők között került a padlóra". Most azonban a magyar gazdaság erős lábakon áll,és képesnek tartja arra, hogy nehezedő körülmények között is megállja a helyét.

Orbán Viktor szerint válság idején felértékelődik, ha egy országnak stabil a kormánya, ilyenkor felértékelődik a kétharmad, mert a cselekvőképesség fontos erőforrás.

"Nyolc évbe telt, amíg a magyaroknak sikerült meggyőzniük egymást, hogy van értelme a munkájuknak. Lassan ott tartunk, hogy többen dolgoznak, mint valaha. Ezért a magyar gazdaság ma ütésálló" – mondta.

Az ünnep emlékeztet a politika korlátaira. A politika segíthet az embereknek abban, hogy jobban éljenek, de abban nem, hogy szebben is éljenek. A saját életét mindenki csak maga teheti szebbé. Jó lenne, ha ez minden magyarnak sikerülne – mondta a Magyar Időknek adott interjúban a kormányfő.

kép: facebook.com/Orbán Viktor

Orbán Viktor az ünnepi interjú mellett, közösségi oldalán unokáival készült közös képpel kívánt  boldog, békés, áldott karácsonyt mindenkinek. 

1
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/66723/pics/lead_800x600.jpg
béremelés,Bővült a gazdaság,Orbán Viktor,túlóra
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-24 11:34:24
horn (pufajkás) gyulának, medgyessy (D-209) péternek, gyurcsány (hazug) fletónak, bajnai (libatolvaj) gordonnak - csak így, végig kisbetűvel, mert nem érdemelnek mást - nem hittem el !!!
ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK ÚRNAK - MILY MEGLEPŐ EGY HITELES EMBER ESETÉBEN - ELHISZEM !!!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?