Blogolj!

A magyarok közel fele adakozik karácsonykor

Kálovics Tibor

A UPC Direkt reprezentatív felmérése szerint minden második magyar ember adakozott valamennyit karácsonykor. A felmérésből kiderült, hogy az emberek többsége valamilyen ruhaneműt vagy pénzt ad a rászorulóknak. 

Fotó: nlcafe.hu

A társaság még novemberben végzett reprezentatív kutatást amely során közel 2000 ember véleményét kérte ki a karácsonyi adományozással kapcsolatban. A válaszadók 60 százaléka azt válaszolta, hogy valamilyen adományt adjon a nála szegényebb sorban élőknek az év valamelyik szakaszában. Közel 60 százalék nyilatkozta azt, hogy a felmérés előtti egy hónapban is valamilyen adomány formájában segítette a rászorulókat. 

Minden ötödik ember azt válaszolta, hogy ugyanazt a szervezetet rendszeresen támogatja, míg a válaszadók fele alkalomszerűen adományoz egy-egy szervezetnek. 

A kutatás szerint a válaszadók 61 százaléka pénzadományt ad, de sokan ruhával látják el a nélkülözőket. 40 százalék általában az adója egy százalékát ajánlja fel, de sokan tartós élelmiszereket küldenek a rászorulók számára. 

A válaszadók több mint fele 100 és 1000 forint közti összeget ad az utcán a rászorulók kezébe, viszont minden ötödik ember azt nyilatkozta, hogy soha nem ad pénzt hajléktalanoknak. A válaszadók 42 százaléka szerint fontos, hogy olyan ember vagy család kapjon támogatást az adományokkal akit ismer. 

A felmérésből kiderül, hogy az adakozók 71 százaléka valamilyen gyermekjóléti alapítványnak adja adományait, míg 43 százalékuk beteg emberekkel foglalkozó szervezeteket támogat, de sokan az állatmenhelyeket is támogatják valamilyen formában. 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/66703/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?