Blogolj!

A fiatalok több mint 70 százaléka fizetésemelésre számít

A K&H ifjúsági indexének 2018 második féléves adataiból kiderül, hogy a fiatalok többsége fizetésemelésre számít a 2019-es évben. 

Fotó: faktor.hu

 

A kutatásból kiderül, hogy a 19-29 éves fiatalok 52 százaléka csekély, az inflációnál alacsonyabb mértékű fizetésemelést vár az év során, 22 százalékuk arra számít, hogy bérük meghaladja az infláció mértékét. 2 százaléknyi válaszadó a nettó fizetésének csökkenésével kalkulál, míg 24 százalékuk nem számít változásra fizetésével kapcsolatban. 

A 2013-as adatokkal összevetve változás, hogy míg öt éve 44 százalék, idén már 74 százalék számított valamilyen mértékű fizetésemelésre. 

A bank jelezte, hogy a pénzügyi oktatást minél hamarabb el kell kezdeni a fiataloknál, mivel későbbiekben ez az oktatás megmutatkozhat a fizetési igényeikben és a munkához való hozzáállásukban is. Véleményük szerint ha valaki gyerekkorában megismerkedik a pénz értékével az jobban megbecsüli a fizetését és reálisabb elvárásokat támaszt a juttatásokat illetően. 

1
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/66705/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-24 11:58:33
Tényleg csak halkan - a tisztánlátás, a teljes igazság megismerése érdekében - kérdezem:
Akkor már megint aljas, mocskos módon hazudnak a liberálbolsevikok, amikor azt üvöltik ország-világ előtt, hogy a magyar fiatalok élete teljesen céltalan, reménytelen, ezért mindannyiuknak el kell hagyni Magyarországot, mert itt már élni sem lehet ?!
MINDENKI NYUGODJON MEG, MERT A FELVETÉSEM CSUPÁN KÖLTŐI KÉRDÉS !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?