Blogolj!

Orbán Vikor: hónap végén mindenki megkapja a túlórabért

kép: mti.hu

Senkit sem lehet túlmunkára kötelezni, ezt a Munka törvénykönyvének módosítása is világosan tiltja, "aki mást állít, az hazudik" - jelentette ki Orbán Viktor a túlóratörvény kapcsán kialakult titlakozásra reagálva.

A kormányfő azt mondta: a dolgozókat leginkább nem a munkaügyi szabályok védik, hanem az olyan gazdaságpolitika, amelyben szükség van rájuk. 

Az eddigi törvény "buta korlátozásokat" állított azok elé, akik többet akartak keresni, és többet is dolgoztak volna ezért - tette hozzá a miniszterelnök.

A túlórákról pedig elmondta, hogy:

a hónap végén kifizetik mindenkinek a rendes munkabért és a túlórabért. Aki mást mond, az hazudik.

A kormányfő szólt a tiltkozásokról is, szerinte senki nem alkalmazhat erőszakot, nem vandálkodhat, a politikai véleménynyilvánítást és a vandalizmust el kell választani egymástól és a Munka törvénykönyvének módosítása ellen tiltakozók egy részét, a legagresszívabbakat és legaktívabbakat Soros György fizeti. A kormányfő hozzátette, hogy nemzetközi hálózatok is mozognak a háttérben.

"Képesek vagyunk arra, hogy a hullámverést is jól vegyük" - fogalmazott.  

A magyarok az elmúlt években kézzelfogható bizonyítékát kapták annak, hogy képesek munkából eltartani a családjukat, "képesek vagyunk saját erőből is jó életet teremteni magunknak". Ezen az úton megyünk tovább - jelentette ki.

Orbán Viktor szólt arról is: a munkásoknak és a munkaadóknak kell megegyezniük arról, mekkora legyen a minimálbér összege, a kormánynak nem ügydöntőként, hanem közvetítőként kell fellépnie. Hiába van a kormánynak ehhez joga, a kabinet nem akarja az érintett felek helyett eldönteni a kérdést - mondta. A kormányfő ezért arra kérte a pénzügyminisztert: törekedjen arra, hogy eredményt hozzanak a két oldal tárgyalásai.

1
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/66608/pics/lead_800x600.jpg
Orbán Viktor,túlóra
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-21 15:48:33
Amelyik liberálbolsevik, agresszív tüntizőként magamutogatásból "éldegélő" hülyének még ezek után sem tiszta és világos a legújabb - munkaüggyel kapcsolatos - törvénymódosítás, azon éveken keresztül teljesen feleslegesen "dolgozna" egy egész "piszológus" orvosi kar, mert teljesen menthetetlen !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?