Blogolj!

30 ezren már vissszakapták nyelvvizsgadíjukat

A Családok évében 30 ezer fiatalnak térítették már vissza a nyelvvizsgadíját továbbá 10 ezer fiatal kaphatta vissza a sikeres KRESZ-tanfolyam és vizsga díját a meghatározott összegig. -jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára.

fotó: hirhatar.com

Novák Katalin emlékeztetett arra, hogy a sikeres nyelvvizsgadíj-visszatérítés összege legfeljebb 34 500 forint lehet, míg a KRESZ-tanfolyam és vizsga esetén legfeljebb 25 ezer forint. Előbbi programot január 1-jén, utóbbit július 1-jével vezette be a kormány.

Az államtitkár azt hangoztatta, bízik abban, hogy a fiataloknak szóló két támogatási forma népszerűsége töretlen marad. A kormány célja az, hogy a magyar fiatalok tudása minél versenyképesebb legyen, és hogy megállják a helyüket a munkaerőpiacon és az életben - mondta.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány januártól tette lehetővé a nyelvvizga visszatérítés lehetőségét azoknak a 35 év alattiaknak, akik idegen nyelvből sikeres - írás- és szóbeli - nyelvvizgát tesznek, legalább középfokon.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy akkor is jár a támogatás, ha a fiatalnak már van nyelvvizgája; mindenkinek egyszer térítik vissza a díjat.

Közölte, a legtöbben, a támogatottak 78 százaléka angolból vizsgázott, és népszerű nyelv volt még a német.

Felidézte azt is, hogy a kormány július 1-jével tette lehetővé a KRESZ-tanfolyam, illetve a vizsga díjának a visszatérítését, hogy a jogosítvány megszerzésével is erősítse fiatalok versenyképességét a munkaerőpiacon. Hozzátette: a tantermi, akár online formában elvégzett tanfolyamra is kérhető díjvisszatérítés.

1
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/66464/pics/lead_800x600.jpg
KRESZ-tanfolyam,nyelvvizsgadíj
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-18 12:19:56
Még ilyet !
Már megint ez a - liberálbolsevikok szerint - népnyúzó, szemét kormány tevékenykedik ilyen mocskos, hazaáruló módon ?!
Hitvány, hazaáruló komcsik, most - e hír hallatán - miért nem ugatjátok a marhaságaitokat ?!
Most nincs mondanivaló, mi ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?