Blogolj!

Hazatért a Szerencsi csoki védjegye

fotó: proaktivdirekt.com

A védjegyhasználati megállapodás értelmében a „Szerencsi” védjegy oltalma alatt ezentúl kizárólag a Szerencsi Bonbon Kft. forgalmazhat édesipari termékeket, így dr. Takács István cége válik a Szerencsi Csokoládé gyártásának kizárólagos örökösévé. A szerződés a kakaó termékekre nem vonatkozik.

A Nestlé közel 30 éve vásárolta meg a nagy múltú Szerencsi Csokoládégyárat, majd azt a 90-es évek végén regionális kávé- és kakaóitalpor gyártó központtá alakította át. Ekkor határoztam el, hogy tovább viszem a szerencsi csokoládégyártás hagyományát. Ezért alapítottam a Szerencsi Bonbon Kft-t. Törekvéseimben az elmúlt évek során a Nestlé folyamatosan támogatott – mondta dr. Takács István, a Szerencsi Bonbon Kft. alapító-igazgatója.

Tudtommal Magyarországon ilyen gesztust soha, egyetlen nagyvállalat sem tett, de lehet, hogy a világban máshol sem találnánk rá példát. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy rám és munkatársaimra bízza a Nestlé a Szerencsi védjegyet, és ezzel a szerencsi csokoládégyártás hagyományainak ápolását és továbbvitelét.

Az elmúlt évek során a Nestlé 7,5 milliárd forint értékben hajtott végre fejlesztéseket a térségben, ebből 5,5 milliárd forintot, azaz a rendelkezésre álló források 70 százalékát fordította a szerencsi üzemre. Legutóbb, 2015-ben 180 millió forintért épült ki itt új gyártósor, amelynek köszönhetően 100 új munkahely is létrejött. Jelenleg a szerencsi gyár több mint 500 embernek biztosít megélhetést.

A multinacionális világcég a Szerencsi Bonbon Kft-vel együttműködve az édesipari szakmunkások utánpótlásának támogatására figyelmet fordít– a Diósgyőrben már bevált modell szerint – duális képzést elindítását tervezi Szerencsen is.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/66175/pics/lead_800x600.jpg
Nestlé Hungária Kft,Szerencsi csokoládé
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?