Blogolj!

A Pénzügyminisztérium szerint jó befektetés nyugdíjcélú megtakarítást indítani

Kálovics Tibor

A Pénzügyminisztérium közleménye szerint azok akik idén indítottak nyugdíjcélú megtakarítást, jövőre akár 280 ezer forintos összegű adójóváírással számolhatnak. 

Fotó: Nyugdíjbiztosítás.hu

A közlemény szerint a kormány az öngondoskodást adókedvezményekkel is igyekszik segíteni. Idén mintegy 710 ezer magyar állampolgár vette igénybe az adókedvezményt az önkéntes megtakarítás után, és az érintettek mintegy 28 milliárd forintot spóroltak meg összesen ezáltal. 

A tárca szerint igazolja a lakosok egyre nagyobb pénzügyi tudatosságát, hogy az előző évben benyújtott adatokhoz képest több mint 107 ezerrel nőtt azoknak a száma, akik nyugdíjcélú megtakarításaik után igénybe vették az adókedvezményt. 

A közleményben kiemelik, hogy Magyarország kormánya számára elsődleges cél, hogy az emberek számára a nyugdíjas évek kiszámíthatóak legyenek, valamint, hogy fejlődjön az állampolgárok pénzügyi tudatossága és erősödjön az öngondoskodásuk. Alapvetően három nyugdíjcélú megtakarítás létezik: a nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ), a nyugdíjbiztosítás és az önkéntes nyugdíjpénztár. 

A tájékoztatásban kitérnek arra, hogy a befizetések után az igénybe vehető adókedvezmény a befizetés 20 százaléka, viszont nyugdíjpénztári befizetésnél egy évben 150 ezer forint, a nyugdíj-előtakarékossági számlánál legfeljebb 100 ezer, a nyugdíjbiztosítási szerződés esetén pedig 130 ezer forint a felső korlát. 

Azoknak akik több nyugdíjcélú megtakarítással rendelkeznek az adókedvezmény éves korlátja 280 ezer forint. Az adókedvezményt azon magányszemélyek is igénybe vehetik jövőre akik még decemberben szerződést kötnek. 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/66070/pics/lead_800x600.png
adókedvezmény,nyugdíj,Pénzügyminisztérium
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?