Blogolj!

Elindult a nemzeti húsgalampprogram

Kálovics Tibor

A budapesti Nemzeti Kisállat Kiállításon bejelentette a nemzeti húsgalambprogram elindulását Nagy István agrárminiszter.

Fotó: Magyarmezogazdasag.hu

A kiállítás a tenyészévet zárta le és a tárcavezető közölte, hogy a "Szárnyaló gazdaság" néven induló kezdeményezéshez húsgalambtenyésztők csatlakozását várják. A program amellett, hogy támogatja a vidék megtartó erejét a miniszter szerint az is indokolja, hogy a galambhús világszerte jól jövedelmező és keresett terméknek számít. 

A miniszter hangsúlyozta, hogy a galambászat hazánkban évszázados hagyománynak örvend és adott a hozzá szükséges szaktudás valamint elengedőmennyiségű takarmánytermelő terület is adott, így ez kiváló megélhetési lehetőség lehet a vidékiek számára. 

Nagy István a beszédében a galambtartókat nyílt napok, iskolai programokra buzdította, hogy a mintaprogramként induló kezdeményesés szélesebb körre tudjon kiterjedni. 

A miniszter összegzésében elmondta, hogy a galambász akárcsak a kisállattenyésztés ágai felelősségre nevelnek, megtanítanak a gondoskodásra, bővíti a termelők utánpótlását, ráadásul nem is igényel nagyüzemi felszerelést. 

Nagy István a magyar húsgalamb piaci pozícióinak visszaszerzését célzó program feladatainak koordinációjával Bárdos Istvánt, a Magyar Postagalamb Szövetség és a Nemzetközi Postagalamb Szövetség (FCI) elnökét bízta meg.

Pintér József Zsolt, a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetségének elnöke a rendezvényen elmondta, hogy galambokat tartani nem csak szabadidős tevékenységként fontos, de haszonállatként való tartásuk is jelentős. 

Címkék: mezőgazdaság
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/66030/pics/lead_800x600.jpg
mezőgazdaság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?