Blogolj!

Orbán Viktor: Ütésálló lett a magyar nemzetgazdaság

kép: mti.hu

A miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott interjújában reagált arra, hogy a Központi Statisztikai Hivatal becslése alapján 5,2 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye. Orbán Viktor szerint a kedvező számok ellenére még rengeteg a tennivaló.

A miniszterelnök szerint ez a 2010 után kezdett új gazdaságpolitikának is köszönhető, ami a magyarok tehetségére és szorgalmára építkezett. A kormányfő hozzátette: sokat lépett előre a gazdaság, de még rengeteg a tennivaló. A kormányfő ezek közé sorolta, a szakképzés területét, a kis- és középvállalkozók vállalatvezetési képességének javítását és a bérek emelését, amelyhez pedig mindenképpen javítani kell a versenyképességet.

„A szakképzésen szeretnék még minőségi előrelépést látni, a kkv-k vállaltvezetési képességén szeretném, ha javulás történne, a nagy magyar és nemzetköz cégek versenyképességi teljesítménye munkásra számítva nagyobb mint a kkv-ké, tehát szeretnénk segítséget nyújtani, hogy a magyarok saját vállalkozásai…és elérni, hogy többet fizessenek a munkásoknak és a bérek tovább növekednének Magyarországon” – mondta a kormányfő.

A nemzetközi összehasonlításokat úgy kommentálta Orbán Viktor, hogy nem indokolatlanok az összevetések, de szerinte nem érdemes méricskélni. A kormányfő kiemelte sohasem érdemes a külföldiek életelvárásaival, fejlettségével meghatározni a saját életünk minőségét és céljait.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/65982/pics/lead_800x600.jpg
Bővült a gazdaság,Orbán Viktor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?