Blogolj!

Nagyott nőtt a magyar GDP

A KSH tájékoztatása szerint a bruttó hazai termék (GDP) 4,9 százalékkal haladta az az előző év azonos időszakit a harmadik negyedévben, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított kiegyensúlyozott adatok szerint a gazdaság teljesítménye 5,2, az előző negyedévhez viszonyítva 1,3 százalékkal nőtt.

kép: hirv.hu

A november 14-én kiadott első becslésnél is jobbak az adatok. Akkor a nyers adatok szerint 4,8, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított, kiegyensúlyozott adatok szerint 5,0 százalékos gazdasági növekedést jelzett a KSH. Az előző negyedévhez mérten pedig 1,2 százalékos növekedést jelentett.

A korábban közölt volumenindex revízióját elsősorban a piaci szolgáltatások vártnál kedvezőbb teljesítménye és a nagyobb hozzáadott érték tartalmú ipari ágazatok jelentős növekedése magyarázza – tette hozzá szerdai jelentésében a KSH. 

A szolgáltatások bruttó hozzáadott értéke együttesen 3,8 százalékkal nőtt, a legnagyobb bővülést a kereskedelem, szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás érte el 6,9 százalékkal. Az ipar teljesítménye 2,7, ezen belül a feldolgozóiparé 2,5 százalékkal nőtt az előző év harmadik negyedévéhez mérten. Az építőipar hozzáadott értéke 27,5 százalékkal emelkedett.

1
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/65866/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-05 18:32:45
A liberálbolsevikok szerint mindenki rosszul tudja !!!
Szerintük ezek az adatok egytől-egyig légből kapottak, sőt szemenszedett hazugságok !!!!
A Petsching Zita Mária, Béla, Kázmér , Jenő féle "gazdasági "szagértők" szerint ezek az eredmények mind hamisak. Kizárólag csak az volt jó gazdaságpolitika, amit ők "műveltek" az előző ciklusokban !!!
Igaz, hogy a szakadék szélére sodorták az országot, majdnem beledöglöttünk a marhaságaikba, de - szerintük - az a politika zseniális volt.
N O R M Á L I S ?!
Igaz a KOMMUNISTÁK TÍZPARANCSOLATA 10. pontja is, miszerint:
" A kommunista soha nem kér bocsánatot senkitől és semmiért, jól tud konspirálni, ígérgetni, felejteni vagy feledtetni !!!!!"
Forrás: Prof. Dr, Bokor Imre
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?