Blogolj!

Töretlen a Babakötvény népszerűsége

kép: lokal.hu

Már több mint 50 milliárd forint megtakarítás van Babakötvényekben, a megtakarítások állománya novemberben átlépte az 50 milliárd forintot. Varga Mihály pénzügyminiszter közölte: ez 30 százalék feletti növekedés a tavalyi 38 milliárdos állományhoz képest.

A Babakötvény aktuális kamata 5,4 százalék, a pénzt a fiatalok 18 éves koruk után vehetik fel és bármire felhasználhatják. A pénzügyminiszter közölte: ez a kötvény jelenleg a legbiztonságosabb, a legegyszerűbb és tartósan az egyik legmagasabb hozamú befektetési lehetőség a magyar állampapír piacon és azoknak szól, akik körültekintően és hosszú távon szeretnének gondoskodni gyermekeik jövőjéről.

A Babakötvény népszerűsége megkérdőjelezhetetlen, évente 20-25 ezerrel több szülő gondolja úgy, hogy érdemes Babakötvényt vásárolnia gyermekeinek, ennek eredményeként már több mint 160 ezer számlát nyitottak.

A jelenlegi konstrukció kiemelkedően magas hozama annak köszönhető, hogy kamata minden évben az előző évi infláció plusz 3 százalék. Így például - az első sorozat kivételével - valamennyi évjáratú Babakötvény aktuális kamata jelenleg 5,4 százalék. A garantáltan infláció feletti 3 százalékos reálhozam lényegesen magasabb, mint a legtöbb hasonló, a gyermek életkezdését támogató pénzpiaci megtakarítás.

A tárcavezető szerint a Start-értékpapírszámlára a 42 500 forintos életkezdési támogatáson túl további egyéni befizetésekkel akár több millió forintot is összegyűjthet a család, hiszen az állam a befizetések 10 százaléka, maximum 6 ezer forint erejéig külön támogatást is nyújt. 

A kötvényt a gyermek 18. életévének betöltése napjáig bármikor megvásárolható, és a befizetett összegnek megfelelő mennyiségű kötvényt a Magyar Államkincstár azonnal jóváírja az értékpapírszámlán. A számla felett kizárólag a gyermek rendelkezhet, a nagykorúvá válását követően a megtakarítást bármire felhasználhatja. A felvehető összeg adó-, járulék- és illetékmentes

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/64583/pics/lead_800x600.jpg
Babakötvény,Varga Mihály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?