25 év után ismét BL-főtáblás a Ferencváros!
A magyar bajnoknak egy gólnélküli döntetlen is elég volt a norvég Molde ellen ahhoz, hogy belépjen az álmok kapuján.
Blogolj!

Elhunyt Princz Gábor

62 éves korában elhunyt dr. Princz Gábor, a Postabank egykori elnök-vezérigazgatója. A hírt családja jelentette be. 

Fotó: MTI

"Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk, hogy szeretett édesapánk, Dr. Princz Gábor 2018.11.17-én, 62 évesen, tragikus hirtelenséggel, Bécsben elhunyt."

Princz Gábor 1956.03.09-én született Moszkvában. Édesapja a külkereskedelemben dolgozott, édesanyja könyvtáros. Gyermekkorát Budapesten, míg gimnáziumi éveit javarészt Moszkvában töltötte. Gazdasági tanulmányait a moszkvai Lomonoszov Egyetem politikai gazdaságtan tanári szakán kezdte és a budapesti Marx Károly Közgazdaságtani Egyetemen külgazdaságtani szakon folytatta és diplomáját is itt szerezte meg. 

Az egyetem elvégzése után a Magyar Nemzeti Bank munkatársa volt 1988 tavaszáig, ekkor vett részt a Postabank létrehozásában, aminek 33 évesen alapítója és elnökvezérigazgatója lett. Az 1998-as kormányváltás után menesztették, később Ausztriába költözött.

1997-ben büntetőeljárás indult ellene és hat munkatársa ellen, amelyben hibás üzletpolitikával és hűtlen kezeléssel vádolták őket, de ebben az ügyben 2006-ban felmentő ítélet született. A Legfelsőbb Bíróság 2009-ben aztán jogerősen mindössze gondatlanságból elkövetett hanyag kezelést rótt fel neki, amiért 3,6 millió forintos pénzbüntetéssel sújtották. 

Négy gyermeke van, két lány első feleségétől (Orsolya és Viktória), és két fiú második házasságából: ifj. Princz Gábor (1994) és Princz Péter (1998).

1
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/64079/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
dr Julius 2020-06-05 15:50:47
A Merkel fele politika nem vezet jora sehol......
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?