Blogolj!

Tovább bővült a magyar gazdaság a kedvezőtlen nemzetközi hírek ellenére

Magyarország: ismét jelentősen erősödött a magyar gazdaság.

Az első fél évben 4,6 százalékkal volt nagyobb a gazdaság teljesítménye az egy évvel korábbinál, a második negyedévben 4,8 százalékos volt a gazdasági növekedés. A GDP második negyedévi, 4,8 százalékos növekedéséhez a szolgáltatások 2,3, az ipar 0,8, az építőipar 0,9 százalékponttal járult hozzá. A külkereskedelmi forgalom egyenlege összességében 0,5 százalékponttal lassította a gazdasági növekedést. Kedvező adatokat produlákt a feldolgozóipar- 4,0 bővüléssel-,  és az építőipar, a szektor 23,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A háztartások tényleges fogyasztása 4,3 százalékkal nőtt a fogyasztási kiadások 5,3 százalékkal emelkedett. A beruházások a második negyedévben 15,0 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét.

Németország: külgazdasági tényezők miatt csökkent a GDP.

Németország hazai összterméke 0,2 százalékkal csökkent az idei harmadik negyedévben az előző három hónaphoz képest - közölte szerdán a Destatis a német szövetségi statisztikai hivatal. Az adatok alapján az Európai Unió legnagyobb gazdaságában legutóbb több mint három éve, a 2015. január-márciusi időszakban regisztráltak visszaesést negyedéves összevetésben.
A Destatis előzetes adatai alapján a csökkenés főleg külgazdasági tényezőknek tulajdonítható. Éves összevetésben nőtt a német gazdaság, teljesítménye 1,1 százalékkal haladta meg a 2017 harmadik negyedévében elért szintet.

Japán: A természeti katasztrófák okoznak gondot a gazdaságban.

A japán kormány szerdán közzétett előzetes adatai szerint július-szeptemberben 0,3 százalékkal esett vissza a gazdaság teljesítménye az előző három hónaphoz képest. Éves összevetésben 1,2 százalékos csökkenést mértek. Az export 1,8 százalékkal zsugorodott negyedéves összevetésben, ami az elmúlt időszak leggyengébb mutatója. Gyengült a japán autók és technológiai termékek iránti kereslet, ráadásul a turisták is jóval kevesebbet költöttek az olyan katasztrófák, mint a nyugat-Japánt sújtó esőzések, tájfun és földrengés súlyotta régiókban. Elemzők arra számítanak, hogy a japán gazdaság tovább lendületvesztése megáll, ahogy a természeti katasztrófák hatása kifut. 

1
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/63915/pics/lead_800x600.jpg
GDP 4 százalék fölött,Japán,Németország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-11-14 20:33:12
A liberálbolsevikok valami rejtélyes beidegződés alapján egészen mást mondanak !!!!!
Szerintük minden rossz, minden tönkremegy (tönkrement), és ráadásul "komoly veszélyben van a demokrácia", mióta Orbán Viktor irányítja az országot.
ÉDES ISTENEM !
Mégis kinek higgyek, kinek higgyek, kinek higgyek ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?