Blogolj!

Magyar kereskedelmi központ nyílt Sanghajban

Kálovics Tibor

Szíjártó Péter  külgazadasági és külügyminiszter szerint Magyarország felismerte azt, hogy a jó minőségű magyar termékek és szolgáltatások számára a kínai piac óriási lehetőséget jelent. A miniszter erről Sanghajban nyilatkozott a közmédiának. 

Fotó: MTI

A Kína gazdasági központjának számító városában Szíjártó Péter a mai napon magyar kereskedelmi központot adott át. A tárcavezető szerint hazánk hamar felismerte a világgazdasági folyamatok jelentőségét, vagyis, hogy immáron a munkaerő nemcsak Keletről-Nyugatra áramlik, hanem, hogy a nagy ázsiai cégek egyre jobban terjeszkednek más kontinenseken is. Valamint kijelentette, hogy tavaly a Kínába irányuló magyar export tavaly a 2,7 milliárd dollárt is meghaladta, amely rekordnak számít. 

Szíjártó Péter úgy véli, hogy a kínai piaci lehetőségekért jelenleg óriási a harc, és Magyarország ezért is döntött a Sanhghajban található kereskedelmi központ megalakítása mellett. A komplexum több mint 1700 négyzetméteren ad lehetőséget magyar termékek bemutatkozására, valamint megfelelő feltételeket biztosít a kis -, közepes és nagyválalkozásoknak a megfelelő feltételekhez. 

Az államtitkár kijelentette, hogy a sanghaji mellett hat további nagy, egyenként tízmilliónál is több lakosú kínai városában szintén nyitnak kereskedelmi képviseletet és így az ország hét legfontosabb gazdasági központjában. Így kívánják biztosítani, hogy a magyar vállalatok érvényesülni tudjanak a kínai piacon. 

Szíjártó Péter szerint a kínai vállalatok határozottak érdeklődnek továbbra is a magyar piac iránt, különösen az autóiparban. Elismerte, hogy küszöbön áll egy megállapodás a világ egyik legnagyobb kínai autóipari beszállító vállalatával. Egy jelentős, több mint 110 millió dolláros kelet-magyarországi beruházásról van szó, amely a vállalat első Kínán kívüli gyártási központja lesz.

A vállalat nevéről valamint a részletekről a későbbiekben fogják értékesíteni majd a nyilvánosságot. 

Címkék: Kína
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/63484/pics/lead_800x600.jpg
Kína
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?