Blogolj!

Nő a kereslet az olcsóbb lakások iránt

Kálovics Tibor

Az ingatlan.com elemzése szerint a dráguló lakásárak miatt megnőtt a kereslet az olyan lakások iránt, amelyek kevésbé frekventált helyen fekszenek és olcsóbbak.

Fotó: Ingatlanhírek.hu

Az ingatlan.com vezető szakértője elmondta, hogy a lakáshirdetésekre érkező érdeklődések száma Budapesten a XXII., XXI., XX., XVII. és a XV. kerületben volt a legmagasabb. 

A szakértő kifejtette, hogy az árak emelkedése nem befolyásolta jelentősen a vevők számát, viszont a piac egyre nehezebben tud lépést tartani ezzel a tendenciával amely főként a vidéki nagyvárosokban és a fővárosban jellemző. 

Az elemzésből kiderül, hogy a külső kerületekben található lakások ára jelentősen növekedett, egy átlagos csepeli lakásért például 27 százalékkal kell többet fizetni mint a tavalyi év ezen szakaszában, a XV. kerületben ez a növekedés a 40 százalékot is meghaladhatja. Utóbbi városrészben az árak így sem haladják meg az 500 ezer forint/négyzetmétert. 

Balogh László szerint a magas árak miatt a fővárosban és a nagyvárosokban is a lakásra vágyók az egyre kevésbé frekventált, korábban nem igazán népszerű városrészekben található lakások felé fordulnak. 

Az elemzés szerint a lakásárak drágulása jóval nagyobb mértékű mint egy évvel ezelőtt, az ingatlanok áremelkedése január és július között 8,2 százalékos volt, míg tavaly egész évben 5,9 százalékkal drágultak a lakások. Egy új lakásért átlagosan 7,6 százalékkal kell többet fizetni mint egyévvel ezelőtt. 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/63444/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?