Blogolj!

Budapesten hozza létre legújabb fejlesztő központját a Jaguár

Dorogi László

Újabb fontos egységgel bővül a hazai autóipar, a legnagyobb nagy-britanniai autóipari vállalat ugyanis Budapesten hozza létre új, műszaki fejlesztő központját.

Fotó: Car and Driver

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter arról számolt be a Kossuth rádió déli Krónika című műsorában, hogy a Jaguár budapesti központjában az új modellek létrehozásával és bevezetésével kapcsolatos fejlesztéseken dolgoznak majd, a központ jelentőségét pedig az adja, hogy az új Jaguár modellek 2020-tól alapvetően már elektromos meghajtással futnak.

A központ jövő év elején nyílik meg és első lépésben 100 magyar mérnöknek biztosít munkát. A mérnökök az elektromos meghajtás és az informatikai fejlesztés területén fognak dolgozni. A Jaguárnak a budapestihez hasonló központja csak Nagy-Britanniában, Írországban, Észak-Amerikában és Kínában van.

Szijjártó Péter elmondta, a Jaguár döntésekor sokat nyomott a latba a magyar adópolitika, ugyanis Európában nálunk a legalacsonyabb a társasági adó, továbbá a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó adókedvezmények és a magyar műszaki felsőoktatás magas színvonala is ösztönzően hatott a brit autógyártóra.

A külgazdasági és külügyminiszter hozzátette, a beruházás remekül illeszkedik a magyar gazdaság dimenzióváltásához, amely előtérbe helyezi a csúcstechnológiát és a magas hozzáadott értéket, továbbá erősíti a magyar-brit befektetői kapcsolatokat és az autógyártás szerepét a magyar gazdaságban.

A magyar autóipar termelési értéke az év végére várhatóan meghaladja a 8500 milliárd forintot, az év első nyolc hónapjában a gazdasági kibocsátás több mint 28.2 százalékát az autóipar adta és az itt készülő járművek 91 százalékát exportálják.

Címkék: autóipar, Budapest
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/63404/pics/lead_800x600.jpg
autóipar,Budapest
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?