Blogolj!

Nő a közfoglalkoztatottak elhelyezkedési támogatása

Kálovics Tibor

Varga Mihály pénzügyminiszter elmondta az MTI-nek, hogy duplájára nő azon munkavállalók elhelyezkedési juttatása, akik a versenyszférában sikeresen helyezkednek el.

Fotó: mfor.hu

A pénzügyminiszter kiemelte, hogy jövő csütörtöktől a munkabér melletti elhelyezkedési juttatás 45 600 forint lesz, ezzel motiválva a közfoglalkoztatottakat, hogy az elsődleges munkaerőpiacon is próbáljanak munkát találni. 

A " Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program" elsődleges célja, hogy a szakképzett munkaerő ne a másodlagos munkaerőpiacon hanem a versenyszférában próbáljanak munkát keresni. Varga Mihály szerint ez a folyamat a teljes foglalkoztatás előidézését eredményezheti idővel. 

A programban részt vevők addig kapják a plusz juttatásokat amíg a közfoglalkoztatási szerződésük le nem járt volna. Varga Mihály hozzátette, hogy támogatásra az a közfoglalkoztatott is jogosult lesz, aki mezőgazdasági idénymunkában vesz részt ők 2000 forint pluszjuttatást kapnak naponta.

A pénzügyminiszter elmondása szerint 12 ezer jutott eddig elhelyezkedési támogatáshoz. 

Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a még nagyobb arányú kiközvetítések miatt a kormány külön programot fog indítani, ez azonban a foglalkoztatási osztályok átalakításával jár. 

A programnak köszönhetően országos szinten akár 50 ezren is elhelyezkedhetnek az elsődleges munkaerőpiacon 2019 végéig - mondta Varga Mihály.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/62991/pics/lead_800x600.jpg
közfoglalkoztatás,Varga Mihály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?