Blogolj!

Nagyvállalati támogatással a sikeres Budapestért

Véget ért az a négyhetes program, melynek során az IBM Corporate Service Corps (CSC) 8 országból érkező szakértői pro bono segítettek több magyar non-profit szervezetnek és azok ügyfeleinek – elsősorban kis- és középvállalkozásoknak és startupoknak - megtalálni a technológia és a társadalmi hasznosság közötti kapcsolódási pontokat.

A projektet bemutató rendezvényt megnyitó Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes kifejtette: az emberek sokszor elfelejtik, hogy a problémáik megoldása ott van az orruk előtt. A főváros igyekszik támogatni a kis- és középvállalkozásokat, például a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítványon (BVK) keresztül, de az erőforrásai korlátosak, ezért is veszi örömmel az olyan jellegű szakmai segítséget, amilyet most az IBM is nyújtott.

Rehus Péter

Rehus Péter, az IBM országvezetője elmondta, elsősorban a digitalizáció és a kkv-k fejlesztése témakörben kerestek és találtak együttműködő partnereket a non-profit szektorban: a BVK-t, akikkel az üzleti innovációt erősítő javaslatcsomagot állítottak össze, különös tekintettel a kkv-k és startupok közötti fizikai és virtuális hálózatépítésre; az IVSZ-t, akikkel a budapesti mesterséges intelligencia tudásközpont kiépítésének lehetőségeit vizsgálták; a BME FIEK-et, ahol akciótervet alkottak az akadémiai és vállalati együttműködéseket koordináló központ kialakítására; valamint az Impact Hub-ot, akikkel a vidéken élő vállalkozó nők számára létrehozandó e-oktatócsomag stratégiáját dolgozták ki. Az IBM szakemberei elsősorban a designgondolkodás és a problémamegoldó módszertanok megismertetésével járultak hozzá a munkához. A tervezési projektek lezárultával a kivitelezés már elsősorban a partnerek elhatározásán múlik – fogalmazott az igazgató.

Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke a projektet ismertetve elmondta: a közalapítvány 25 éves fennállása és 30 nemzetközi delegáció tapasztalata azt mutatja, hogy az a nagyváros lesz sikeres, ahol a digitalizáció és az innováció eredményeit a legjobban tudják felhasználni a városlakók életminőségének javítására, míg azok, ahol az innovátorok elzárkóznak vagy szigetszerűen fejlesztenek, nem maradnak versenyben. Ennek – valamint a 2015-ös fővárosi gazdaságélénkítési és munkahelyteremtési stratégiának – a szellemében folytatták a projektet a CSC keretében. A kkv-k, ezen belül elsősorban vállalkozó a fiatalok és nők helyzetét javítani hivatott stratégia három pillérre épül: a virtuális és fizikai kapcsolatépítési platformok, köztük egy budapesti coworking tér létrehozására, a kkv-k digitális kompetenciáinak fejlesztésére, valamint a vállalkozások üzleti funkcióinak hatékonyabb működtetésére. Ha mindezek megvalósulnak, egyre többen választhatják a vállalkozói létet, és közelebb kerülhetünk ahhoz a célhoz, hogy 2030-ra Budapest legyen a régió innovációs központja.

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/62855/pics/lead_800x600.jpg
Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány,ibm,kkv
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?