Blogolj!

Ezek a beruházások számítanak meghatározónak Magyarországon a következő években

Kálovics Tibor

Az MNB közleménye szerint jelenleg harmincnégy olyan nagy értékű és tizennégy olyan kisebb projekt van, amely meghatározhatja Magyarország beruházási fejleményeit a következő években.

Az elmúlt néhány évben több olyan nagyobb kapacitású beruházások indulását jelentettek be Magyarországon, amelyek meghatározhatják hazánk gazdaságának fejlődését a következő években. 

A portfolio.hu elemzése szerint a MOL és a Mercedes magyarországi bővítése, valamint a BMW nemrég bejelentett projektje azok amelyek a vállalati szektorban a legnagyobb jelentőséggel bírnak. Az MNB inflációs jelentése szerint azonban az élelmiszeiparban, az építőiparban és a gépiparban is jelentős mennyiségű fejlesztés valósulhat meg a következő néhány évben. 

A fejlesztések elsősorban a gazdasági növekedést támogatják később pedig maga az ipari termelés járul hozzá a gazdasági növekedéshez. Ezt a folyamatot párhuzamosan követi a foglalkoztatás növelése is, valamint annak további hatásai. (Például az ingatlanpiac megélénkülése a beruházás desztinációiban.) 

Az elemzés szerint a MOL, a Mercedes és a BMW beruházásai évente akár 200 milliárd forinttal is emelhetik nemzetgazdasági beruházások pályáját. Legnagyobb hatásukat a következő két évben fejthetik ki. Ezek a beruházások 0,3 százalékkal is emelhetik Magyarország GDP-jét. 

Az MNB szerint a BMW beruházása gyakorolhatja a legnagyobb hatást a magyar GDP-re, mivel 2020 után akár 0,5 százalékkal is növelheti a bruttó hazai összterméket. 

Fotó: portfolio.hu

Címkék: beruházások
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/59117/pics/lead_800x600.png
beruházások
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?