Blogolj!

Hirdessünk okosan!

Az ember nem is gondolná, hogy ha óriásplakátot szeretne elhelyezni egy közterületen, akkor mi mindenre kell figyelnie. 

Eleve több tízezer hely van az országban, ahová ki lehetne rakni a reklámot, de nem olyan egyszerű ez, ha hatékony kampányt akar folytatni egy cég, akkor sok mindent meg kell vizsgálnia. Az is döbbenetes, hogy az óriásplakáthelyek többféle méretűek is lehetnek, vagyis ha a cég nem ugyanakkora reklámhordozókat választ, akkor alaposan megnövekedhet a költség, mert a kreatív anyagot több méretben kell elkészíteni. 

Aztán ugye ott van a földrajzi sajátosság. Egy soproni vevőknek szóló hirdetés hatékonysága nem túl magas a szegediek között, vagy egy fiataloknak szóló reklám sem számíthat nagy sikerre egy idősek otthonával szemben. Alaposan ki kell választani a helyet, értelmetlen és értelmezhetetlen helyekre kitett plakát csak viszi a pénzt, de nem hozza. 

Aztán az sem mindegy, hogy hol van a tábla. Nyilván a forgalmas utak mellett érdemes hirdeti, az külön jó lehet, ahol esetleg rendszeresek a torlódások, mert ugye ilyen utakon az emberek sokat nézelődnek reggel unalmukba. 

Azt sem könnyű eldönteni, hogy az ember kitől vegye a helyet. Száznál is több olyan cég van, amely OOH hirdetési felülettel rendelkezik és azokra hirdetéseket tehet ki. Nem könnyű kitalálni, hogy melyiknek vannak a legjobb helyen a reklámhordozói. Vagy éppen melyik a legköltséghatékonyabb. A nehézségek elkerülésén segítenek az erre specializálódott médiahirdetési-felületértékesítők, amelyek megtalálják a legjobb helyen lévő táblákat, segítséget adnak arra nézve, hogy az ország melyik részén érdemes elhelyezni a plakátokat, megrendelik a felületeket és a kihelyezés teljesítését is felügyelik, vagyis lényegében mindent átvállal, a reklámozónak csak a költségeket kell vállalnia. 

(A bejegyzés az Odex Outdoor Expert Kft.támogatásával készült.)

 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/58632/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?