Blogolj!

Megállíthatatlan az építőipar

Dorogi László

Egészen elképesztő növekedési folyamatnak lehetünk szemtanúi, a termelés volumene 38(!) százalékkal haladta meg júliusban az egy évvel korábbit.

Fotó: Twitter

Pedig már a júniusi adatok is egészen brutálisak voltak, akkor 28,2 százalékos emelkedést mértek az egy évvel korábbiakhoz képest. A Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint mind az épületek építésének mennyisége, mind az egyéb építményeké emelkedett az év hetedik hónapjában, utóbbi majdnem az egy évvel korábbi érték felével (48,3 százalékkal).

Az épületek esetében az oktatási, ipari, kereskedelmi és lakóépületek egyaránt növelték a termelést, az egyéb építményeknél az utak építése, valamint a vasút- és közműépítés viszik a prímet továbbra is. A január-júliusi időszakban összesen 22,2 százalékkal emelkedett az építőipari termelés az előző év azonos időszakához képest, júliusban az épületek építésében 60(!) százalékkal ugrott meg a termelés az egy évvel korábbihoz képest.

A folyamatos növekedés okait a megkötött új szerződések mennyiségében kell keresnünk, ugyanis ezek 70,3 százalékkal emelkedtek, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 1,8 százalékkal kisebb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 134,4 százalékkal nagyobb volt az egy évvel korábbinál. Júliusban jellemzően a közlekedési infrastruktúra és távközlési hálózat fejlesztésére kötöttek nagyobb értékű szerződéseket.

Címkék: építőipar, KSH
https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/58476/pics/lead_800x600.jpg
építőipar,KSH
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?