Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Svájci cégcsoporttal kötött stratégiai megállapodást a kormány

Kálovics Tibor

A kormány stratégiai megállapodást kötött a svájci Rehau-Automotive vállalatcsoporttal amely második magyarországi gyártóüzemét hozza létre Újhartyánban.

Fotó: MTI

Szíjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Újhartyánban tartott alapkőletételi ünnepség során elmondta, hogy a cégnek a magyar kormány 7,1 milliárd forint értékű vissza nem térítendő támogatást biztosít a gyártóüzem létrehozásához. 

Az államtitkár beszédében kifejtette, hogy a mintegy 40 milliárdos beruházást létrehozó cégcsoport csúcstechnológiával készít műanyag gépjármű lökhárítókat, valamint a Rhau-Automotive 652 új munkahelyet biztosít. 

Markus Grundmann a cég vezérigazgatója az ünnepségen elmondta, hogy az újhartyányi lesz az 1993-ban alapított cég legmodernebb gyára. A Rehau autóipari részlege jelenleg 400 embert foglalkoztat a cég győri gyártóüzemében. 

A kormány eddig 78 vállalattal kötött stratégiai megállapodást, ezek a cégek közel 175 ezer embernek biztosítanak munkát, és 4 százalékkal növelték a kis - és középvállalkozások bevételeit. Szíjártó Péter hozzátette, hogy ezek a cégek 70 százalékos exportaránnyal rendelkeznek és így hazánk külső gazdasági sikeréhez is hozzájárulnak. 

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/58446/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?